StoryEditorOCM
Regional'VRIDILO JE'

'Danas mu je rođendan, on nas gleda, s nama je tu...': Splićani punu minutu pljeskali u čast Oliveru, dvanaest tisuća duša skupilo se odati počast najdražem glazbeniku; Pogledajte prizore iz prepune Spaladium arene

Piše Vinko Paić/Slobodna Dalmacija
7. prosinca 2019. - 22:04
dragojević oliver

21:00 - "Na dodjeli Porina 2008. pitali su Olivera da da kratku izjavu. Od mnoštva pisama koje je napisa on je samo rekao: “A ljudi moji ča je život vengo fantažija”...", ovim je riječima Spalato najavio mnogima toliko dragi hit koji je uslijedio.

20:57 - "Poslije svakog koncerta Oliver bi s njima volija zapivat pismu koju ćete sada čut. S našim dragim Dupinima", rekao je Tedi i pridružio im se pjevati bez glazbene pratnje "Ako nas je život".

20:48 - Tedi Spalato nastavio je s Oliverovim klasicima “Skalinada”, “Malinkonija”, “Oprosti mi pape”.

20:43 - "Dobrodošli na ovaj veliki koncert u čast velikana hrvatske glazbe. Dopustite da prvo pozdravim našu dragu Vesnu Dragojević i njene sinove s obitelji. U ime svih izvođača veliki pozdrav Splitu i Hajduku koje je Oliver toliko volio. Danas mu je rođendan, on nas gleda, s nama je tu. Zaplješćimo i čestitamo mu rođendan", rekao je Tedi Spalato prije nego što je počeo pjevati “Zelenu granu s tugom žuta voća”, na što je publika ustala na noge i gotovo jednu minutu pljeskala.

20:40 - "Čovika neće bit fizički, ali njegova djela ostaju", ovim je Oliverovim riječima koji se pojavio na velikom video zidu nešto prije 20:30 započeo koncert. Nakon aplauza Splićana na pozornici je zbor Izvor otpjevao “Trag u beskraju” čime je koncert i službeno počeo.

 

Ranije: Glazbeni je to spektakl o kojem se priča već nekoliko mjeseci i traži ulaznica više. Oni sretnici koji su uspjeli doći do svoje ulaznice za koncert “Vridilo je” nazvan po albumu i istoimenoj pjesmi Olivera Dragojevića iz 2005. godine okupili su se večeras u splitskoj Spaladium Areni kako bi odali počast svom najdražem glazbeniku koji je s toliko bezvremenskih hitova zadužio naš grad.

I to baš na njegov rođendan. Da je još uvijek među nama pjevač bi danas imao 72 godine. Sigurno bi i njemu kao i 12 tisuća duša u publici kanula suza niz oči od tolike količine emocija pomiješanih sa srećom i tugom jer “ča je život vengo fantažija”.

Imao je Oliver plan da rodnom gradu prije točno dvije godine na istom mjestu pokloni dva koncerta koja su se u startu rasprodala. Nažalost, bolest ga je zaustavila u tome da se tih prosinačkih večeri pojavi na pozornici, a ovaj je koncert nastavak priče “Oliverovih 70”.

Kao što je tada bilo planirano tako će se i večeras na bini pojaviti njegovi prijatelji i suradnici: Zlatan Stipišić GibonniPetar GrašoTedi SpalatoStjepan HauserAntonio SerranoElvis Stanić, Dupini te zbor Izvor i to uz nezaobilaznu pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog što će još više doprinijeti tome da ovaj svojevrsni glazbeni vremeplov poprimi pravi oblik blagdanske čarolije.

25. travanj 2024 13:35