StoryEditorOCM
RegionalSTUDENTI IZ OPĆINE PREKO POTPISALI UGOVORE O FINANCIJSKOJ POMOĆI

U tri godine za studentske stipendije izdvojeno 600.000 kuna

Piše Naši školji
2. siječnja 2020. - 18:08
1

Četrdeset i dvoje studenata koji žive na području Općine Preko potpisali su danas u općinskoj vijećnici ugovore o dodjeli bespovratne financijske pomoći, za što je u općinskom proračunu osigurano 200.000 kuna, pišu Naši školji.

– Kao što sam naglasio prošli tjedan kad smo za porodiljne naknade dodijelili 330.000 kuna, i ovom ću prilikom reći da je ovo najbolji mogući završetak kalendarske godine. To više što smo studentske stipendije za akademsku godinu 2019./2020. povisili sa 300 na 400 kuna mjesečno i na taj način pomogli svim našim studentima jer, znamo, svaka je kuna dobrodošla. Nadam se da ćemo ubuduće moći izdvojiti više novca i da će stipendije ponovno dobiti svi koji zadovolje kriterije iz pravilnika, kazao je općinski načelnik Jure Brižić te podsjetio da je u protekle tri godine Općina Preko za studentske stipendije izdvojila 600.000 kuna.

Pravo na bespovratnu financijsku pomoć ostvarili su državljani RH s prebivalištem na području Općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja, neovisno o gradu u kojemu se školuju, sa statusom redovnog ili izvanrednog studiranja i oni koji nemaju već odobrenu stipendiju ili kredit od drugog subjekta. Svi koji su se prijavili na natječaj i zadovoljili propisane kriterije, dobili su stipendiju.

Nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija, a po isteku roka za podnošenje zahtjeva na natječaj, povjerenstvo za odobravanje stipendija provjeravalo je kriterije u pristiglim prijavama utvrđenih natječajem: opći uspjeh u završnom razredu srednjoškolskog obrazovanja za studente prve godine, uspjeh na prethodnoj godini za upise na drugu i sljedeću godinu, socijalno-materijalni status, osvojene nagrade te sudjelovnje na smotrama i natjecanjima.

26. travanj 2024 09:58