StoryEditorOCM
RegionalA SAD NA POSAO!

Saznajte kako otvoriti svoj OPG i osnovati jednostavno dioničko društvo

Piše AGGRA
3. siječnja 2020. - 10:06
opg_hazic11-010419

Udruga „Eko Zadar“ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, partneri u projektu AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, organiziraju edukaciju pod nazivom „A sad na posao“ u Polači 8.1.2020. i Pakoštanima 10.1.2020.

U sklopu ove edukacije polaznici/e će biti upoznati s mogućnostima samozapošljavanja kroz različite organizacijske oblike, te će saznati osnovne informacije o tome kako otvoriti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), obrt ili jednostavno trgovačko društvo (j.d.o.o), kao i kako osnovati i voditi udrugu.

Osim toga bit će im prezentirane i osnove poslovnog komuniciranja, prezentacijskih vještina i medijskih nastupa. Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u AGRRA-i održava edukaciju o otvaranju OPG-a, obrta i j.d.o.o.-a, dok edukaciju vezano uz ostale teme provodi voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Edukacija će se u Polači održati u srijedu 8. siječnja 2020. u općinskoj vijećnici s početkom u 10 sati, te u Pakoštanima u petak, 10.siječnja 2020. u maloj vijećnici Općine Pakoštane, također s početkom u 10 sati.

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi i zaposlenici udruga, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području općina Polača i Pakoštane.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail:
desk@ekozadar.hr ili SMS porukom na broj mob. 091 20 85 696.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

25. travanj 2024 13:23