StoryEditorOCM
RegionalFOTO: SVEČANA SJEDNICA BIOGRADSKOG GRADSKOG VIJEĆA

Knez zahvalio oporbi za usvajanje proračuna od 274 milijuna kuna: Držimo se za isti šćap, jer samo zajedno možemo bolje i više!

Piše IN
11. siječnja 2020. - 15:34

- Uvik ponavljam pa ću to i sad učiniti – držimo se i nadalje za isti šćap, jer samo zajedno možemo bolje i više! Posebnu zahvalu upućujem oporbenim vijećnicima, jer oni su naš korektiv da se ne uspavamo i ako katkad i pogriješimo ili posrnemo da otresemo prašinu i nastavimo dalje, zajedničkim snagama i zajedničkim opće prihvatljivim interesima, na dobrobit svih naših sugrađana – kazao je Ivan Knez (HDZ), gradonačelnik Biograda na Moru, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom proslave Dana grada i blagdana nebeske zaštitnice sv. Stošije koja se slavi 15. siječnja.

Svečanu sjednici i ove je godine obilježio Knezov govor u prepoznatljivom stilu, ali i priznanja i nagrade uručene pojedincima i kolektivima za ostvarene rezultate i doprinos podizanju kvalitete života u tom drugom po veličini gradu Zadarske županije.

Knez se zahvalio svim gradskim vijećnicima na usvajanju najvećeg proračuna u povijesti grada u ukupnom iznosu od 274 milijuna kuna za 2020. godinu. Među projekte vrijedne 100 milijuna kuna, čija se realizacija očekuje u ovoj godini, su nova zgrada Centra za socijalnu skrb, Poduzetnički inkubator, Turističko informativni centar i Centar za posjetitelje Biosfera, početak radova na projektu anglomeracija od Sv. Filipa i Jakova do Pašmana, osiguravanje zemljišta za premještanje gradskog kolodvora, proširenje industrijske zone i uređenje sportskog centra.

Većina tih projekta, naglasio je Knez, sufinancirana je iz EU fondova i državnog proračuna, što je dokaz povjerenja u biogradsku gradsku upravu i Gradsko vijeće, te vrijedne službenike koji svoj posao rade profesionalno i odgovorno.

Nagradu Grada Biograda za životno djelo za izuzetna postignuća trajne vrijednosti u razvitku i ugledu Biograda te promicanju i jačanju uloge lokalne samouprave u razvitku lokalne demokracije, dobio je diplomirani inženjer Marinko Čupić.

Dobitnici Godišnje nagrade Grada Biograda za 2019. koju dodjeljuje Gradsko vijeće su: Mateo Mitrović, član kadetske karate reprezentacije Hrvatske, za osvojenu srebrnu medalju na prvenstvu Hrvatske i promicanju ugleda Grada Biograda na Moru te Stipan Barišić, član reprezentacije Hrvatske u sportskom ribolovu, za iznimne sportske rezultate i promicanju ugleda Grada Biograda na Moru.

Grb Grada Biograda, kojeg dodjeljuje gradonačelnik Knez, dobili su: Mirko Zorica, za dugogodišnji predani rad i osobit doprinos u promicanju i populariziranju kinoprikazivačke djelatnosti, medicinska sestra Ana Čirjak, za predani rad i izuzetan doprinos u promicanju sestrinstva, književnik Ante Nadomir Tadić Šutra, autor pjesme „Biograde, bili grade", kao zahvalnost za osobit doprinos uveličavanju prigodnih svečanosti Grada domoljubnom poezijom, dr. sci. Josip Čerina, organizator Znanstveno-stručnog skupa „Biogradsko-benkovački kraj u Domovinskom ratu" i urednik Zbornika radova sa istog Znanstveno-stručnog skupa, kao zahvalnost za izuzetan doprinos u promicanju vrijednosti Domovinskog rata, profesor glazbene kulture Adnan Huseinbegović, kao zahvalnost za dugogodišnji i značajan doprinos u promociji glazbene kulture osobito kod mladih naraštaja te Ante Lukačić, za izuzetan doprinos u promicanju robinzonskog turizma pod nazivom „Grande glamping".

U ime svih nagrađenih prigodnim se riječima zahvalio Marinko Čupić, a nakon toga je održan veliki domjenak uz zabavni program.

 

Gosti iz Europe

Uz župana Zadarske županije Božidara Longina, njegovih zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića, te zamjenika gradonačelnika Zadra Ante Babića, na svečanoj sjednici je bio i predsjednik ŽO HDZ-a i pomoćniku glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta.

Tradicionalno, proslavi su se odazvali predstavnici brojnih prijateljskih gradova i općina iz Hrvatske i inozemstva. Iz Slovenije, Općine Radlje Ob Dravi, župan Alan Bukovnik, Općine Žalec, župan Janko Kos, Općine Moravske Toplice, zamjenik župana Andrej Baligač, Općine Slovenske Konjice, zamjenik župana Primož Poklič; iz Mađarske: zamjenik gradonačelnika Szekesfehervara Zsolt Lehrner i predsjednica hrvatske manjine gospođa Agnes Tiborne Jakubek, iz grada Baja gospodin Miklos Hajdu; iz Bosne i Hercegovine: Općina Stolac, gospodin Stjepan Bošković, iz Općine Tomislavgrad, predsjednik općinskog vijeća Luka Krstanović; iz Hrvatske: izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Miodrag Demo, zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević, gradonačelnik Grubišnog polja Zlatko Mađeruh, gospođa Lerka Vučković iz Belišća, načelnik Višnjana Angelo Matich, gradonačelnik Dugog sela Nenad Panian, gradonačelnik Novske Marinu Piletić te gradonačelnik Knina Marko Jelić, te gradonačelnici i načelnici susjednih jedinica lokalne samouprave.

 

Smart uručen udruzi Volonter

Predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin uručio je ključeve osobnog vozila marke Smart udruzi Volonter za realizaciju projekta „Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama putem volontertstva“. Ključeve vrijednog vozila preuzela je Marta Birkić, zaposlenica udruge.

24. travanj 2024 13:00