StoryEditorOCM
RegionalOD TROJICE UBIJENIH SAMO JE JEDAN IMAO PRIJAVU ZBOG DILANJA

Evo što se dosada zna o žrtvama krvavog pohoda u Splitu

Piše Slobodna Dalmacija/ Katarina Marić Banje
12. siječnja 2020. - 12:30

Splitska policija zadržat će uhićenog Filipa Zavadlava (25) do krajnjeg zakonskog roka prije dovođenja pritvorskom nadzorniku tako da će na državnom odvjetništvu biti ispitan tek navečer, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je uhićen u subotu poslijepodne imaju rok od 24 sata u kojem trebaju provest kriminalističko istraživanje i podnijeti kaznenu prijavu. Za danas u 11 sati su najavili konferenciju za medije.

U subotu oko 21 sat su objavili kako su u službene prostorije dovedene dvije osobe od koji je jedna osumnjičena za trostruko ubojstvo dok se za drugu sumnja da ima saznanja o događaju.

Doznajemo detalje uhićenja trostrukog ubojice: Mirno je sjedio u kafiću, kao da se ništa nije dogodilo. Kad je do njega došao specijalac odsjekle su mu se noge...

Osumnjičeni je Filip Zavadlav, pomorac iz Splita, a u policiju je doveden i njegov mlađi brat. Kako saznajemo odmah nakon dovođenja napravljen je tzv. očevid na tijelu što znači da su izuzeti svi tragovi koji bi kasnije tijekom istrage mogli predstavljati presudni dokaz.

Uzimaju se brisevi s tijela i izuzima se odjeća radi prisutnosti tragova baruta ili GSR čestica iz inicijalnog punjenja od vatrenog oružja. Zatim je osumnjičeni odveden u KBC Split gdje je pregledan te mu je uzet uzorak krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola ili opijata.

Svjedoci užasa u centru Splita: scene su bile stravične, mrtav čovjek leži nasred ulice, okolo se samo čuju krikovi...

Osim toga uobičajena je procedura, pogotovo kod ovako brutalnih zločina, da ga pregleda dežurni psihijatar.

Prema dosadašnjim podacima, Filip Zavadlav je ubio Juricu TorlakaMarina Ožića Paića zvanog Pajser Marina Bobana zbog obiteljske situacije s bratom koji je konzument droge.

Navodno su postojali dugovi zbog kojih mu je brat upao u probleme s nekima od smaknutih.

Neslužbeno saznajemo kako je od njih trojice samo Marin Ožić Paić prijavljen zbog zlouporabe opojne droge i to zbog dilanja heroina.

Jurica Torlak u dosjeu ima prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, ali ne i zlouporabu opojne droge. Bez obzira na nepostojanje formalne prijave, bio je dio narko miljea i živio je na rubu te je i sam povremeno prodavao manje količine opijata, uglavnom marihuane. Marin Boban se ne povezuje s takvim poslovima.

Likvidirani Jurica Torlak dobro je poznat policiji, osuđen je na tri godine zatvora zbog smrti djevojčice

U smrtonosnom pohodu kalašnjikovom navodna meta je bio i Jerko Malvasija, otprije osuđivani splitski diler kojem se i otac bavio istim poslom. Puka sreća spasila ga je smrti jer je nakon smaknuća u Radmilovićevoj i na Šperunu naoružani mladić krenuo po njega u Kamenitu ulicu.

Policija ga je kontaktirala kako bi ga sklonili dok nije uhićen Zavadlav, ali je on odbio njihovu zaštitu. Njegov brat, koji nema veze s ilegalnim poslovima je bio doveden u službene prostorije također radi zaštite da ne bi završio kao kolateralna žrtva.

25. travanj 2024 03:43