StoryEditorOCM
RegionalU SPLITSKOM SE ZATVORU SPREMAO NAPAD NA FILIPA?

Tamo je puno prijatelja ubijenih spremnih na osvetu, policijski kombi osumnjičenika je prebacio u Zagreb

Piše Slobodna Dalmacija/ Katarina Marić Banje
13. siječnja 2020. - 19:24

Kombi pravosudne policije kojim je Filip Zavadlav (25) odvezen u Zagreb otišao je iz Splita u pratnji službenog vozila i policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske zbog njegove sigurnosti. Strahuje se, naime, da osumnjičeni Zavadlav putem ne postane žrtva nekoga od prijatelja i rodbine trojice ubijenih: Jurice TorlakaMarina Ožića Paića Marina Bobana, piše Slobodna Dalmacija.

Iz istog razloga su na Bilicama već jutros poduzimali posebne mjere opreza da izbjegnu mogućnost napada na Filipa Zavadlava nakon njegovog dovođenja u istražni zatvor. Problem je što su upravo u splitskom zatvoru smješteni mnogi prijatelji ubijenih za koje postoji rizik da će pokušati doći do Filipa Zavadlava.

DORH otkrio motiv masakra u Splitu, detaljno su opisali ubojstva, tvrde i da je Filip bio svjestan toga što radi

Dodatno ih je uznemirilo i što je ispred kluba navijača Torcida u nedjelju navečer postavljen transparent s posvetom Marinu Ožiću Paiću. Isti problem su na Bilicama imali i prilikom smještaja Nikole Gusića Janjića, optuženoga za ubojstvo istaknutog pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića (23) u Stobreču u ljeto 2017. godine. Prije i tijekom suđenja na kojem je nepravomoćno osuđen na 12 godina, Gusić Janjić je zbog svoje sigurnosti bio smješten u šibenskom zatvoru.

Ispred prostorija Torcide u centru Splita izvješen transparent s porukom posvećenom ubijenom Marinu Ožiću Paiću

Nakon procjene da Zavadlav nije raspravno sposoban, na Bilicama su odahnuli jer do njih nije ni došao već je odvezen u KBC Split po lijekove nakon čega je išao direktno u Zagreb. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, dobio je i dodatnu policijsku pratnju.
 

25. travanj 2024 12:04