StoryEditorOCM
RegionalŽUPANIJA OSIGURALA 400.000 KN POTPORE MANIFESTACIJAMA U TURIZMU

Ako imate ideju za obogaćivanje turističke ponude javite se na natječaj!

16. siječnja 2020. - 14:50

Čak 400 tisuća kuna osigurala je Zadarska županija za dodjelu potpora događanjima u turizmu za 2020. godinu. Objavljen je javni poziv koji se nadovezuje na onaj Turističke zajednice Zadarske županije koja je za dodjelu potpora događanjima, programima destinacijskih menadžment kompanija i razvojnim programima/projektima na otocima i u zaleđu osigurala 800 tisuća kuna.

- Cilj Zadarske županije je stalno unaprijeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i posezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnje poslovanje u turizmu. Bitno nam je zadržati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Jadranu - istaknuo je župan Božidar Longin te dodao kako je prošle godine u Zadarskoj županiji prvi puta premašena brojka od dva milijuna dolazaka i 15 milijuna noćenja.

- Samo daljnjim ulaganjima u obogaćivanje turističkog sadržaja cijele naše županije možemo istaknuti jedinstvene atribute destinacije te je na taj način učiniti prepoznatljivom i drugačijom od ostalih. Time ćemo utjecati na povećanje broja turista, očuvanje i promicanje vlastitog identiteta, ali i ono najvažnije: jačanje kvalitete življenja lokalnog stanovništva - istaknuo je Longin.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2020. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista te obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije, i to: kulturna/zabavna, sportska te eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja.

Korisnici potpore kao organizatori događanja mogu biti pravne i fizičke osobe, a potpore se odobravaju za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju događanja.

- Kroz ovu mjeru planira se potpora manifestacijama i događajima koje će obogatiti ponudu na području Županije, ali i omogućiti produženje turističke sezone i stvaranju prepoznatljivog imidža cjelokpunog turizma Zadarske županije. Nadamo se da će se prijaviti veliki broj kvalitetnih projekata koji će biti nositelji naše turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u destinaciju – rekao je Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 30 dana od dana objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije, točnije do 12. veljače 2020. godine.

 

Potpore se odobravaju za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju događanja i to:
- najam opreme (audio i vizualna tehnika, pozornica i sl.),
- nabava radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja,
- najam prostora za održavanje događanja,
- najam prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezan uz organizaciju događanja,
- troškove izvođača i vanjskih suradnika,
- usluge zaštitarske službe,
- druge opravdane troškove neposredne organizacije događanja, osim promotivnih.
Korisnici potpore kao organizatori događanja mogu biti pravne i fizičke osobe i to: trgovačka društva, obrti, javne ustanove i turističke zajednice gradova i općina na području Zadarske županije.
25. travanj 2024 10:18