StoryEditorOCM
FotogalerijaTradicija na Badnjak

Ugostitelji i obrtnici podijelili stotine porcija bakalara Šibenčanima i gostima - pomogli im i dogradonačelnici Mileta i Rakić

Piše Šibenski.hr
24. prosinca 2019. - 20:32

Članovi Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik i Obrtničke komore Šibensko-kninske županije i ove su godine na Badnjak nastavili tradiciju podjele porcija bakalara na brudet građanima i posjetiteljima grada Šibenika. U pripremi jela ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta pridružili su im se i Danijel Mileta i Paško Rakić, zamjenici šibenskog gradonačelnika koji su spretno baratali kuhačom rame uz rame sa iskusnim kuharima. Uz stotine podijeljenih porcija, Šibenčani su se sladili i ukusnim fritulana i nazdravljali kuhanim vinom.

- Na taj način pridonosimo blagdanskom ozračju u staroj gradskoj jezgri. Zadovoljni što nam se i ove godine pridružila Šibenska narodna glazba i što su naši sugrađani zadovoljni kvalitetom jela - kazao je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske, ujedno i prvi čovjek Obrtničke komore Šibensko-kninske županije. Povjerio je također kako je njegovim kolegama za pripremu jela trebalo stotinu kilograma bakalara, šest litara domaćeg maslinovog ulja, krumpir i uobičajene mirodije - peršin, sol i papar.
Obrtnička komora Šibensko-kninske županije na Badnjak je, inače, osigurala bakalar za ručak i korisnicima Pučke kuhinje Biskupijskog Caritasa u Šibeniku i Kninu.

16. travanj 2024 20:10