StoryEditorOCM
KolumneGlava šotobraco

Budi donator, pokloni strašni san

11. prosinca 2019. - 12:18

Bili Smo Uskoro skačka od zadovoljstva jerbo mu je mala uspješno diplomirala. Faleći se na sva usta, ka da je i sam naporno učija, naručija je travaricu za se i izazva zgražajuće pogledavanje ostalih. ‘Ni čašon vode počastiti prijateje!’ - čitalo in se iz mota i očiju.

 

- Znaden šta mislite, reka je Dobroj Paroni i El Tigreu - ali se varate. Naravski da ću vas počastiti pršuton, siron i pićen, ali u raširenoj društvenoj igri „Budi donator“, nalaktija se na šank cideći onu rakiju.

 

Moja mala, kad bi meni dala, i ti bi se donatoron zvala! - zapivušija je na to potiho sebi u brk El Tigre, nepogrešivo predviđajući kojin pravcon stvar iđe.

 

- Kako se oto igra, prvo mi je čuti? - pita ona znatiželjno.

 

- Lipo i jednostavno. Ja slavin diplomu svoje male, a vi donirate spizu i piće. Dajete od sebe, to je najveća srića, kako nas i vira uči. Ljubav i davanje, temelji duhovnosti - unija jon se u preneraženu facu, jerbo je konačno svatila da bi se B.S.Uskoro jednostavno ogreba za feštu. Ka iz topa je rekla da je oto od njega nerazumno jerbo jedva spaja kraj s krajon, a prati i sva zbivanja i jako dobro znade ko u nas more biti donator: uz časne iznimke, samo onaj ko ne daje od svojih, nego od javnih šoldi.

 

- Drugin ričiman - rekla je odlučno - niti san ja šefica kakve državne firme, a nisan ni pravi Milan Bandić, oni s bradon i zagrebački poteštat. Onda, niste ni vi privilegirani organizatori Adventa u Zagrebu, kojima Mićo donira mogućnost da zaradu mijune, oliti deset puta više nego grad od najma ipak graskih kućica i prema tomen, ništa od posla. Ja baratan jedino sa vlastitin portafojon! - ljutito je zaitnila štracu-kanavaču u kantun i rekla in da je ionako noćiman moru strašni snovi, pa ne želi jezu širiti i na stvarnost.

 

U prvomen, tajanstveni muškarac daje jon miljardu kuna koje mora razdiliti za 24 sata i ako to napravi, daće jon dvi miljarde, a u drugomen snu ona daje mijun kuna šefu svoje firme da jon poveća plaću na deset ijada kuna, šta je u svakomen slučaju o-ho-ho u odnosu na crkavicu koju svaki misec izbije iz svoje betulice… Ali ipak, budi se u znoju, sva pristravljena…

 

- Naravski, jerbo van je teško dati miljardu makar poslin dobili dvi, analizira El Tigre ka Frojd. Imate otrovnicu u škaršeli, to van je, a šta se tiče ovoga drugoga... Malo mi je blesasto da kada već imate mijun, korumpirate šefa da van poveća plaću, ali vamin je očito, ka jednoj čestitoj ženi, čin korupcije naprosto gadljiv.

 

- Zato bi van svitova - reka je mrtvački ozbiljno - da otaj san lipo ustupite nekomen korumpiranomen. On će u njemu sigurno uživati, spavaće barenko do podne, spokojno ka dite!

 

- Dobro govorite! I još bi mu moga biti i slađi, jerbo će mu u pržun stizati kolači sa Pantovčaka! - smirila se Dobra Parona.

 

- Zapravo, kolači su samo sredstvo da bi mu se u njima prošverca pojas za spasavanje… - doda je ovi i objasnija da je to zato šta je istina voda dumboka, a otaj u njoj nikako ne smi potoniti, e!

25. travanj 2024 08:12