StoryEditorOCM

Bićemo odgovorni: Turisti samo dođite, ionako vas ne bi ni moketon dotakli!

Piše Branimir Periša
16. svibnja 2020. - 11:18

El Tigre bija je prilično zbunjen gledajući Dobru Paronu na njiovom uobičajenon sastanku ciko česme na Maloj loži, jerbo se njojzi ne otvara betulicu i ne stoji za špakeron. I Bili Smo Uskoro zapiljija se u dobru i poštenu gazdaricu: nešto nije bilo kako triba sa nježinon vaik napirlitanon frizuricon.

- Šta gledate tolko? Ovo je frizura vizirka i nosiće se ko zna još kolko vrimena. Atroke fudbalerka! - rekla je koketno namištajući cuf oko uva. Onda in je objasnila kako nastaje hit frizura proliće/lito 2020., skoro dva miseca nakon šta su konačno otvorili frizeraji. Stvar je jednostavna: frizerka sa viziron na glavi, usplahirena mogućnošću zaraze više nego šta triba, pravi frizuru mušteriji kojon je također natakala vizir. I onda, u velikome straju ostriže ono kose šta ostane vanka vizira, teke prođe četkon, naplati i jedva dočeka da mušterija iđe ća, još više i tin brže ako ova kojin slučajen šmrca…

- Ali priznajte, uopće nije loše! A dobra je i ova moja epidemiološka gvantijera, ka stvorena za ugostiteljstvo novoga doba! - veselo je zacičala i pokazala in svoj ižinj. To je obični lopar za mećati pice u peć, a budući da ima dugu ručku, ka stvoren je da konobari sa sigurne fizičke distance nosaju gostiman naruđbe. Neće in maska tribati! - rado je demonstrirala servis na dugomen štapu dodajući in pivu u škartocu i malešnu bočicu travarice u istomen pakovanju, da in koko ne zamiri da loču u javnosti.

Samo odgovorno

- Otkako nas je pogodila epidemija sve mi je bliža ona naša stara izreka da nekoga ne bi ni moketon dotaka - promumlja je El Tigre uzimajući škartoce s onoga lopara.

-Turisti, samo dođite! Bićemo odgovorni, ni moketon vas nećemo takniti! - komentira je B.S. Uskoro poslugu i reka da će zatražiti ostavku Garija Kapelija ako oto ne bude ovogodišnji moto rvaskoga turizma.

-Ma ajte molin vas, sada je oto postalo odgovorno ponašanje! - odmanila je rukon Dobra Parona. A već je odavno geslo naših dalmatinskih muškardina koji su napustili galebarenje turistkinja, časni litnji posal svojih ćaća. Jadne strankinje, morale su na litovanje odlaziti naoružane, jerbo bi jedino ako kome uperu pištolj u slipe očice mogle dobiti teke akcije!

- Nego šta, oškoprcnija se El Tigre! Rvaski momci nisu laka roba! - reka je i natega gucalj iz onoga škartoca.

- Lako je za oto, mene muči druga stvar...-zapiljija se u daljinu B.S. Uskoro. Ako je neko rektalni alpinist, kako onda u složenoj epidemiološkoj situaciji osigurava primjerenu fizičku distancu prilikon ote aktivnosti? - postavija je pitanje svih pitanja.

- Vid’ stvarno...-zamislila se Dobra Parona, a El Tigre je zloćesto reka da bi onoga ko je smislijaj izraz od kojega se čestitomen svitu diže štumak rado ostavija digdi u planini s japankaman na nogaman. Pa neka ga HGSS-ovci spašavaju sa sigurne fizičke udaljenosti.

- Ne grišite dušu, niko ne zaslužuje taku kaznu, prikorila ga je ona, na šta jon je uzvratija da je dotični fizičar, sigurno bolji nego šta je političar, pa ako on ne zna kako će se izvući iz situacije, ni Stipe Božić ne more mu pomoći.

24. travanj 2024 15:04