StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Bolje je imati subjektivni osjećaj, nego korona virus

Piše Branimir Periša
12. veljače 2020. - 10:06
A lab technician registers samples from potential victims of the novel coronavirus at the Centre for Emerging Infectious Diseases of Thailand at Chulalongkorn University in Bangkok on February 5, 2020. - Thailand so far has detected 25 confirmed cases of the novel coronavirus believed to have originated in the central Chinese city of Wuhan, which is under lockdown. (Photo by Lillian SUWANRUMPHA/AFP)Lillian Suwanrumpha/AFP

Bože moj! - krši ruke Dobra Parona žaleći se da je cili svit ižvampija od otoga korona virusa! Gleda nikidan na tv Šibenik jednog anketiranog građanina koji govori da se on od moguće zaraze štiti tako da ne iđe večerati u restorane di zalazu Kinezi... Da čovik ne poviruje!

 

- Moca i sina, samo ne znan di ih je vidija i di to oni ode zalazu u tolikomen broju, pari da imamo kinesku četvrt usrid Staroga grada. Pa ni kineski dućani ode nisu opstali, kako će onda Kinezi? - postavlja pitanja koja se samo odbivaju od nezainteresiranoga El Tigrea. Tek tada je primjetila da prid njon stoji friško ostrižen i namušćan tolko napadno da je desnon rukon začepila nos, a s livon manda prid sobon, ne bi li razagnala vonj jeftine kolonje.

 

- Vama se nešto dogodilo? - pita oprezno, gledajući ga pokunjenoga.

 

- Kako ću biti kada me smrtno uvridila frizerka! A ja san samo tija primijeniti preventivne mire protiv korona virusa... – odgovorija je ljutito.

 

Daklen, on je otu ženu, barenko 20 godina mlađu od sebe pita šta radi uvečer, ol’ poslin posla, da popiju piće i proćakulaju… Ukratko, nabaciva jon se cilo vrime, prizna je Dobroj Paroni gizdavo se držeći prid šankon.

 

Mala je samo mučala i strigla, a onda ga upitala šta će s dlakaman iz ušiju.
- E, i šta je tute bezobrazno? I u kakvoj je vezi oto nespretno faćkanje sa korona viruson, di se ne priporuča nikakav kontakt? – gleda ga Dobra Parona u čudu, sve jon se brk podmuklo smije.

 

- Pa šta mi nije drugačije mogla kasti da san u nikin godinaman i odrebatiti me, nego mi spominje dlake, ka da mi je nož zabila u srce! – uskobečija se.

 

- Sve vas u krizi sridnjih godina ja bi prisilila puštavati ote famozne dlake iz ušiju, pa da van mlade frizerke na njiman radu trajnu ondulaciju! – rekla je i dodala da će in posuditi viklere ako in pofali.

 

Na to je El Tigre reka da je trud oko šinjorina njegov način svakodnevnoga treninga u borbi protiv pošasti korona virusa, ka i svih drugih tegoba i bolešćina.

 

Uto je Dobroj Paroni ispala kurtelina iz ruke jerbo je na vratiman spazila Bili Smo Uskoro u majici kratkih rukava, dok su mu priko ruke bili nemarno pribačeni obilata pletena kapa i vunena šjalpa.

 

- Evo me!- reka je čvrstin glason. Ničin se nije dalo zaključiti da je ledeno i puše bura, odnoseći klačardu sa kuća.

 

- Zaboravljeni šjor Toni sa televizije je u pravu kada dili svite o zdravomen životu! Koja zima, kada je meni vruće! Sve je u glavi, pa neka korona virus žari i pali, triba jačati imunitet! - progovorija je, sada već cvokoćući, cili stisnut i naježuren.

 

- E, pametni moj! To je subjektivni osjećaj, morali bi to znati, s toliko godina! - poučila ga je.

 

- A čujte, ako je već tako, onda je bolje da ako već triba, umren od subjektivnog osjećaja, ma kaki bija, nego od korona virusa. Ka i oni ingleški vojnik u drugomen ratu, provjereno, koji je u Egiptu iša kroz polje kukuruza usrid lita u 8. misecu. Od silne vrućine klipovi su se pritvarali u kokice, a on je pomislija da je na ruskomen frontu i da pada snig.

 

- Kako je na kraju završija? - zabrinuto je upitala Dobra Parona.

 

- A šta će biti? Jadnik, umra je od smrzavanja...

19. travanj 2024 05:33