StoryEditorOCM
KnjigeVrijedna Fotopoetika

Povodom Međunarodnog dana knjiga i Valentinova: Pridružite se dvjema akcijama i nekome knjigom uljepšajte dan

Piše šibenski.hr
5. veljače 2020. - 09:56

Kulturna udruga Fotopoetika poziva sve zainteresirane pravne i fizičke osobe da im se pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga i Valentinova (14. veljače) i šibenske inačice Art na cestu (17. veljače) koju je u Šibenik dovela grupa mladih kreativaca okupljena pod nazivom TAKEOVER .

'Pozivamo sve Šibenčane i Šibenčanke, velike i male, da u svojim domovima sa članovima obitelji i prijateljima, na radnim mjestima s kolegama prikupe knjige od kojih se mogu odvojiti i pripreme ih za druge. Izdvojili smo nekoliko ideja na koji način knjigom možemo nekom uljepšati dan i to u povodu nadolazećeg Međunarodnog dana darivanja knjige i Valentinova koji se obilježavaju na isti datum, 14. veljače. Također, Fotopoetika se pridružila TAKEOVER ekipi u realizaciji treće akcije 'Art na cestu' koju je pokrenula karlovačka platforma F12, a koja će biti 17. veljače', pojašnjava Snježana Klarić, voditeljica projekta Opendoor library Fotopoetike.

Akcija prikupljanja knjiga odvija se pod motom #timskirad_dobarosjećaj te se odnosi na zajednički rad prikupljanja knjiga u obiteljskim domovima, među kolegama na radnim mjestima, prijateljima u školama i slično koje potom mogu ostaviti u Knjižnici na otvorenom postavljenoj na šibenskoj rivi uz Turističko – informativni centar kraj kluba Azimut.

'Također ih pozivamo da fotografiraju svoje hrpice knjiga i pošalju nam na mail fotopoetika@gmail.com ili u Facebook inbox Udruge, a mi ćemo ih objavljivati i na taj ćemo način zajedno inspirirati druge na timski rad za zajednicu', poručuju iz Fotopoetike.

Knjige koje se prikupe mogu biti donirane i udrugim ustanovama po izboru ekipa koje se odluče sudjelovati. Na sam dan 14.veljače, petak, kad se obilježava i Valentinovo i Međunarodni dan darivanja knjiga – knjige mogu poklanjati jedni drugim, prijateljima, simpatijama, partnerima.

'No ne zaboravite da bi posveta na koricama knjige koju darujete drugom imala posebno mjesto u srcu osobe koju ćete obradovati malim, ali značajnim poklonom', napominju iz Udruge.

Ekipe koje žele da njihove knjige izađu na ulicu s porukom 'Udomi me' u ponedjeljak, 17. veljače, kada će se u Šibeniku obilježiti treće izdanje akcije 'Art na ulicu' zahvaljujći šibenskom TAKEOVERU, knjigu od idućeg ponedjeljka, 10. veljače, moći ćete ostaviti u kutiji koja će biti postavljena posebno za tu namijenu u klubu Azimut.

'U knjizi koju želite da damo udomiti, možete ostaviti poruku neznanom nekomu i biti njegov razlog za osmijeh', poručili su iz Fotopoetike.

16. travanj 2024 08:18