StoryEditorOCM
Ostalou rujnu

HNK u Šibeniku najavio tri koncerta ozbiljne glazbe: stiže nam Trio LUR, Zagrebački kvartet te zanimljivi glazbeni duo iz Beča

Piše Šibenski.hr
8. rujna 2021. - 17:36

Nakon gostovanja s popularnim "Arsenovim feralom“ u Pakracu, Požegi i Vrbovecu na samom početku kazališne sezone, HNK u Šibeniku najavio je i tri koncerta ozbiljne glazbe.

Prvi na pozornicu izlazi Trio LUR (subota 11. rujna, u 20 sati). Trio LUR postoji već deset godina. Čine ga članice Ursa Ljuban za orguljama, čembalom ili klavirom, Lucija Rašeljka Petrač na flauti i sopranistica Monika Cerovčec. Krajem 2020. godine trio izdaje svoj prvi nosač zvuka Cor mundum u nakladi izdavačke kuće Cantus, a za skladbu Vokaliza skladatelja Ante Knešaureka je i nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolju skladbu klasične glazbe. Trio je do sada nastupio diljem Hrvatske i u inozemstvu (Rim, Pariz, Moskva, Kavkaz, Salzburg i dr.).

Nakon njih nastupit če Zagrebački kvartet (nedjelja 12. rujna, u 20 sati). Riječ je o najstarijem hrvatskom komornom ansamblu koji će ponovno nastupiti u Šibeniku u svojoj 102. godini postojanja. Na koncertu će izvesti djela Sorkočevića, Haydna i Griega. Zagrebački kvartet danas djeluje u sastavu Martin Krpan i Davor i Hrvoje Philips i Martin Jordan.

15. rujna u HNK u Šibeniku ( srijeda,u 20 sati) imat ćemo prilike poslušati zanimljiv i uspješan glazbeni duo sa Bečkom adresom. Hrvatska sopranistica Tanja Ruždjak i poljski pijanist Marcin Koziel predstavit će nam se programom pod nazivom "Letters to Ms. L.o.v.e." Koncert intrigantnog naziva posvećen je neizostavnoj temi ljubavi koju će ovaj šarmantni duo predstaviti Šibenskoj publici kroz najljepše hrvatske i internacionalne ljubavne pjesme. Na programu se nalaze pjesme posvećene tematikama Čežnje, Ispunjenja, Izdaje, Očaja i Nade kroz umjetnička pera brojnih iznimnih skladatelja opjevane na čak osam stranih jezika( Donaudy, Tosti, R. Strauss, M. de Falla, R. Hahn, S. Rahmanjinov, N. Rimski Korsakov, P. I. Čajkovski, M. Legrand, D. Pejačević, B. Bersa  i još pokoji skladatelj iznenađenja.

20. travanj 2024 13:37