StoryEditorOCM
OstaloVečeras u foajeu

Ovaj put žena "dirigira" - Grozdana Cvitan vodit će Teatarsku ćakulu u kojoj sudjeluju Zoran Mužić, Srećko Šestan i Dragan Zlatović

Piše Šibenski.hr
28. siječnja 2020. - 11:33


 

Svoj 150. rođendan šibenski HNK nastavlja obilježvati i večeras. U foajeu kazališta večeras, 28. siječnja, u 20 sati - održat će se tiribina nazvana Teatarske ćakule.

 Ulaz je slobodan, a o umjetnosti i kazalištu nekad i danas u opuštenoj atmosferi foajea HNK u Šibeniku govoriti će nekadašnja šibenska djeca koja su izrasla poznate i utjecajne kulturne i društvene djelatnike Šibenika i Hrvatske.

 Pod vodstvom novinarke i književnice Grozdane Cvitan, u teatarsku ćakulu upustit će se Šibenčanin sa zagrebačkom adresom, redatelj Zoran Mužić, intendant HNK Split Srećko Šestan te nekadašnji ravnatelj šibenskog HNK i MDF-a, a današnji nastavnik šibenskog Veleučilišta i predsjednik šibenskog Gradskog vijeća.

 

Podsjetimo, na prošlogodišnjoj Teatarskoj ćakuli o kazalištu, Šibeniku, glumi, kulturi i umjetnosti govorili su Goran Višnjić koji je svoje glumačke korake počeo učiti upravo u šibenskom teatru, a danas živi i radi u Hollywoodu, mladi šibenski glumac Toni Gojanović koji je osvojio kritiku i publiku u Grlićevom filmu Karula te gradonacelnik Željko BuriĆ i sadašnji ravnatelj HNK, također glumac, Jakov Bilić.

 

16. travanj 2024 22:12