StoryEditor
KošarkaŠibenik

Od ove godine, osim za predškolce, besplatna poduka iz košarke i za prvašiće

16. rujna 2019. - 15:08

Grad Šibenik, Zajednica sportova grada Šibenika i Škola košarke „Dražen Petrović“, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, i ove školske godine nastavljaju s projektom besplatne poduke iz košarke za djecu predškolskog uzrasta. Treninzi se održavaju u sportskoj dvorani OŠ „Juraj Šižgorić“ ponedjeljkom i srijedom od 17 do 18,15 sati, a provode ih treneri iz Škole košarke „Dražen Petrović“.

Tim povodom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, predsjednik Škole košarke „Dražen Petrović“ Joško Krička i tajnik Josip Milaković obišli su školsku dvoranu u kojoj se održavaju treninzi.

„Projekt koji smo pokrenuli prošle godine pokazao se vrlo uspješnim te je izazvao pozitivne reakcije među roditeljima i djecom. Ove godine, u suradnji sa Školom košarke „Dražen Petrović“, odlučili smo ga proširiti i na sve učenike prvih razreda osnovnih škola.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Cilj projekta je omogućiti djeci grada Šibenika ulazak u svijet sporta na stručan i profesionalan način. Također, besplatnim bavljenjem sportom cilj je stvoriti naviku roditeljima da od samih početaka djetetova odrastanja steknu naviku da sport treba biti način života njihove djece.

Treninzi za učenike prvih razreda biti će organizirani u poslijepodnevnim satima u matičnim školama. Svi zainteresirani roditelji učenika prvih razreda sve dodatne informacije o besplatnim treninzima mogu dobiti u Školi košarke „Dražen Petrović“, a kontakt osoba je Joso Marinović (kontakt: 091 4662181).

Izdvojeno

30. listopad 2020 03:50