StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Pobjeda Šibenke u dramatičnoj završnici: Presudio raspoloženi Toni Nakić

18. siječnja 2020. - 22:02

Košarkaši Šibenke u Čavlima nisu upali u kašetu brukava. Dapače, u riječkom zaleđu upisali su treću uzastopnu pobjedu računamo li prvenstvo i Kup.

Na početku utakmice Šibenka ništa nije mogla obraniti, tako da je Škrljevo nakon samo tri minute vodilo 11:4, što je natjeralo trenera 'narančastih' Edija Dželaliju da pozove minutu odmora. Međutim, malo se toga nabolje mijenjalo u igri njegove momčadi do kraja prve četvrtine. A kada su Šibenčani koliko- toliko konsolidirali obranu snašli su ih problemi u napadu. Dvije i po minute u drugoj četvrtini bili su bez koša, što su iskoristili domaćini za prvo dvoznamenkasto vodstvo (30:20).

Riskirao je tada Dželalija i snizio petorku- i pogodio. Uz standardno dobrog Nakića, konačno se raspucao kapetan Bašić čijom je trećom tricom Šibenka prvi put povela (43:41). Za plus pet gostiju na velikom odmoru zaslužan je još jedan veteran- Vladović koji je pogodio s centra sa zvukom sirene.

U svlačionici se Šibenčani nisu ohladili. 'Vrući' su i dalje bili Nakić i Bašić. Njihovim dalekometnim ubačajima 'narančasti' rade seriju 9:0 za (57:46). Međutim, upali su Šibenčani opet u 'crnu rupu' i začas prosuli lijepo vodstvo, tako da je na isteku treće četvrtine Škrljevo vodilo (65:63).

Dramatična je bila završnica. Amerikanac Dorris je s dva pogođena slobodna bacanja pet sekundi prije kraja smanjio vodstvo Šibenke na samo 'pola koša' (88:87). Logično, domaćini su radili brzi faul, samo što su izabrali krivog igrača. Na crtu za slobodna bacanja su poslali Tonija Nakića, koji je još jednom pokazao da ima ekstra kvalitetu za ovu razinu košarke. Ne samo zato što je hladno stavio dva slobodna bacanja, nego zbog cjelokupne izvedbe kontra Škrljeva.

Očajnički je bio pokušaj razigravača Dorrisa da nemogućom tricom na isteku vremena izbori produžetak za Škrljevo, ali je njegov šut završio na obruču.

Škrljevo- Šibenka 87:90 (25:20, 18:28, 24:20, 20:22)
MAVRINCI-Sportska dvorana Mavrinci. Gledatelja 300. Suci: Marko Mustapić, Bojan Kruljac, Branimir Galić.
Škrljevo: Pandurić, Mandić (18), Vucić (6), Cvitković, Benković (5), Boban (12), Kolić, Dorris (14), Bjelanović (2), Vrkić (17), Roberson (13).
Šibenka: Mileković (12), Šarić (3), Vuko (18), Gulin (6), Bašić (12), Vraneš (6), Nakić (28), Pleadin, Vlaić, Jurković, Vladović (5).

20. travanj 2024 04:01