StoryEditorOCM
Košarkaloše na baldekinu

Poraz za kraj stare, poraz za početak nove godine: Šibenka opet izgubila od Gorice, Miković jedini raspoložen

Piše Krešimir Gulin
5. siječnja 2021. - 18:56

Poraz za kraj stare, poraz za početak nove godine. To je skor Šibenke u dvije utakmice s Goricom u samo šest dana.

Nadao se trener Šibenke Rahimić u prvoj novogodišnjoj utakmici istrčati s koliko- toliko kompletnim sastavom, ili barem bez dugo ozlijeđenih Gulina i Jurkovića. No, na jednom od zadnjih treninga uoči utakmice ostao je bez prvog playa Amerikanca Freemana. Zato se na parket vratio najbolji centar Narančastih Miković na čijim krilima su domaćini dugo lebdjeli. Sve tamo do 13:7 do kada je Crnogorac svojoj bivšoj ekipi ubacio čak 11 poena. S druge strane, parirao mu je šibenski zet Lovro Mazalin čiji je djed s Miljevaca odselio u Petrinju.

Kada su se Mikoviću s po dvije trice priključili Širko i Šarić prednost Šibenke je otišla na 25:13.

Bože Radoš koji je mijenjao trenera Gorce Josipa Sesara uzalud je izvrtio cijelu petorku, jer su domaći još jednom mini serijom 5:0 stvorili najveću razliku (30:13). Meðutim, stara šibenska boljka- skraćena rotacija uzimala je maha. Gosrti su strpljivo grickali prdnost Šibenke naročito kada je Širko morao na zasluženi predah.

Gorica je goropadno izašla iz svlačionice i začas serijom od 7:0 stigla na samo minus tri (40:43).

Potpunu nemoć Šibenke u napadu, ili šest postignutih koševa u isto toliko minuta, koristi Gorica i ubačajem već spomenutog Mazalina dolazi do prvog vodstva (50:49) ne računamo li početnih 2:0.

Plan Šibenčana pred ovu utakmicu bio je dovući se do egal završnice u čemu su i uspjeli. U finušu utakmice bio je to crnogotsko-slovenski dvoboj. Raspištoljio se Goričin šuter Maj Kovačevič, a odgovarao mu šibenski 'toranj' Miković.

Međutim, Kovačevič je imao podršku svojih suigrača, prvenstveno Ljubičića i Uljarevića, dok je Miković ostao sam protiv sviju. Zato su bodovi u konačnici i završili na kontu Gorice za što je bila presuda serija 11:0 nakon 63:63 u 35. minuti.

Šibenka- Gorica 67:79 (25:13, 18:20, 13:21,11:25)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Hordov, Roko Hordov, Dino Vukušić.

Šibenka: Šarić (12), Živković, Bašić (2), Solomun (4), Antić, Klarin, Miković (26), Pleadin, Vlaić, Širko (18), Andabaka (5).

Gorica: Majcunić, Kalajžić (5), Mašić (5), Savić, Batur (6), Krapić, Mazalin (18), Uljarević (12), Kovačevič (12), Ljubičić (15), Baković (6), Kapusta.

18. travanj 2024 13:18