StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

S infuzije na parket: Viroza poharala Baldekin; Šibenka u velikim problemima pred derbi sa Splitom

21. studenog 2019. - 14:35

Poslije dva poraza u derbijima s Cibonom i Zadrom, Šibenka se vratila pobjedama protiv Dubrave u Vukovaru. Lijep je to podstrek pred novi derbi sa Splitom koji 'narančaste' čeka u u petak na Baldekinu.

I Šibenka i Split ulaze u tu utakmicu s omjerom pobjeda i poraza (5:3). Nedvojbeno, oba takmaca su očekivala nešto više uoči sezone.

'Narančastima' jako fali jedno slavlje u derbiju i prigodu za to će tražiti kontra susjeda:

- Svakako, premda Split spada u top 3 ekipe u Hrvatskoj. Neće nam biti nimalo lako, budući da 'žuti' imaju širinu na svim pozicijama. Morat ćemo odigrati još bolje nego protiv Zadra. Vjerujem da smo spremni to napraviti i ostvariti pobjedu pred svojim navijačima- kaže Domagoj Bašić, kapetan Šibenke.

'Narančasti' uvijek imaju vatrenu podršku na Baldekinu, a Split ove sezone ne igra baš bajno izvan Gripa. Može li to biti uteg na stranu Šibenke?

- Istina, naš domaći teren nam je uvijek prednost. Otegotna okolnost Splićanima je što igraju na dva fronta i nemaju baš puno vremena za pripremu utakmica. Tu ćemo negdje tražiti svoju šansu za pobjedu- govori iskusni šuter 'narančastih'.

Forte Splita je centarska linija, na tim pozicijama bi im trebao parirati Amerikanac Cobb, koji je nerijetko osporavan otkako je stigao na Baldekin. Međutim, šibenski Amerikanac je odigrao zapaženu partiju u Vukovaru i upisao 'double- double':

- Rekao bih da je on još uvijek u fazi prilagodbe na europsku košarku. Treba biti iskren i priznati kako mu je Dubrava bila protivnik po mjeri, jer nema isuviše kvalitetne igrače na njegovoj poziciji. Protiv Splita će mu biti puno teže. Cobb tek mora pokazati da je pojačanje i da zaslužuje nositi dres Šibenke- iskren je Bašić.

Uoči dalmatinskog derbija Šibenka ima velikih problema sa zdravstvenim biltenom. Naime, viroza je poharala Baldekin, pa je veći broj igrača bio van stroja tijekom tjedna. Kako doznajemo, bolesna su bila čak šestorica košarkaša, od kojih su trojica primala i infuziju.

- Ne mogu vam precizno kazati tko će sve zaigrati. Također, ne mogu biti siguran da ćemo biti na energetskom nivou kao protiv Zadra. Međutim, uvjeren sam da će moji igrači dati sve od sebe da dobijemo jakog protivnika. Očekujem dobru utakmicu i dobru posjećenost- kazao je Edi Dželalija, trener Šibenke.

Zasigurno, na parketu neće biti iskusnog playmakera Jakova Vladovića, koji ima rupturu mišića. Zato se 'pod zastavu' vraća Crnogorac Vladimir Dašić, koji nije putovao u Vukovar.

Utakmica Šibenka- Split počinje u 18 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

19. travanj 2024 22:47