StoryEditorOCM
Košarkanema predaha

U srijedu na Baldekin stižu Slovenci: pobjedom Šibenka otvara vrata drugog kruga europskog natjecanja

Piše Krešimir Gulin
29. studenog 2022. - 19:41

Osim u domaćem prvenstvu, košarkaši Šibenke ove sezone dobro guraju i u Europi. Točnije u Alpe Adria Cupu gdje imaju omjer dvije pobjede i dva poraza.

Eventualnom pobjedom nad slovenskom Ilirijom u srijedu na Baldekinu, Šibenka bi odškrinula vrata drugog kruga tog natjecanja. Podjestimo, momčad trenera damira Milačića uvjerljivo je svladala (85:67) istog protivnika u prvoj međusobnoj utakmiciu u Ljubljani:

- Oni su s Viennom odigrali odličnu utakmicu, pobijedili su Olomoucko i sigurno je da će tražiti svoju šansu na Baldekinu. Htio bih da nas publika dođe podržati u velikom broju, da nam da impuls i da pokušamo dati zadnji atom snage da se ta utakmica dobije, da nam se malo olakša hukom s tribina- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Mladi Luka Skorić, kao i Amerikanac Kakar, imao je manjih zdravstvenih problema uoči nedjeljne prvenstvene utakmice sa Škrljevom koju je Šibenka riješila u svoju korist zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu.

No, talentirani košarkaš spreman je za Iliriju:

- Čeka nas utakmica u kojoj bi nam pobjeda uvelike olakšala stvari za prolaz grupe u Alpe Adria cupu. Dolazi nam mlada ekipa Ilirije koja će sigurno dati sve od sebe da nas pobjedi. Na nama je da damo sve od sebe i uz pomoć naših navijača ostvarimo još jednu pobjedu na Baldekinu- rekao je Skorić.

Utakmica Šibenka- Ilirija igra se u srijedu u 18 sati.

23. travanj 2024 15:16