StoryEditorOCM
KošarkaŠibenka počinje s pripremama

Uprava ‘narančastih‘ preokrenula je nepovoljan tijek na ‘mercatu‘ i počela popunjavati roster momčadi za iduću sezonu

Piše Krešimir Gulin
3. kolovoza 2020. - 08:22

Poslije rijeke odlazaka koja je ovog ljeta zapljusnula Baldekin, konačno je započela i kampanja dolazaka.

Doduše, ulazni su transferi puno sramežljiviji nego što su bili izlazni, barem zasad. Podsjetimo, u odnosu na prošlogodišnji roster, Šibenka je ostala bez Nakića, Vladovića, Vraneša, Vuke, Milekovića i braće Ivišić. Odlazak potonjih u Podgoricu bio je naročito bolan, jer su "narančasti" na toj dvojici 17-godišnjaka željeli graditi blisku budućnost kluba. Međutim, kad si siromašan, onda si laka meta bogatih...

Konačno, uprava Šibenke preokrenula je tijek na "mercatu" i počela popunjavati roster momčadi za iduću sezonu. Podsjetimo, još ranije je potpis na vjernost "narančastima" stavio 23-godišnji krilni centar Bruno Solomun, koji će imati težak zadatak da nadomjesti učinak Tonka Vuke, koji je otišao u Mađarsku.

Stigao Miković

U međuvremenu, Šibenka je dovela još jednog igrača koji popunjava pozicije pod obručima. Riječ je o 26-godišnjem Crnogorcu Miliji Mikoviću, koji je prošle sezone nosio dres Gorice.
Miković, centar visok 205 cm, iznimno je snažan igrač koji pokriva obje unutarnje pozicije, a najbolje se snalazi na poziciji petice. Miković je započeo svoju košarkašku karijeru u rodnom Baru, gdje je igrao pune četiri sezone za momčad Mornara. S inozemnom karijerom startao je u slovenskom Šentjuru.

Nakon toga prelazi u sarajevsku Bosnu, pa u mađarski ZTE (sadašnji klub Tonka Vuke i Ante Nazora) i naposljetku, u prošloj sezoni uspješno nastupa za Goricu. Milija Miković bio je i član mlađih kategorija reprezentacije Crne Gore. Na Europskom prvenstvu U20 Miković je predstavljao svoju zemlju i u prosjeku je zabijao 18,3 poena, uz devet skokova i 1,4 asistencije u devet odigranih utakmica. Bio je i drugi najbolji strijelac Europskog prvenstva.

– Sretan sam i ponosan što ću nositi dres Šibenke. Radujem se igranju i treniranju na legendarnom Baldekinu. Pred nama je izazovna sezona, a ja ću nastojati dati svoj maksimalni doprinos momčadi kako bismo ostvarili što bolji rezultat – rekao je Miković za službenu stranicu kluba.

Novi trener Šibenke Dženan Rahimić zadovoljan je što će u svojoj svlačionici imati crnogorskog košarkaša.
– Mikovića znam još dok je igrao za sarajevsku Bosnu u ABA 2 ligi, a ja vodio mostarski Student. Radi se o pravoj "petici", ili igraču koji je vrlo jak ispod koša. On je tip igrača koji nam je baš trebao. Zadovoljan sam što je došao u Šibenku, jer sam stvarno njega tražio od prvog trena. To više što je igrače na tim pozicijama teško naći na tržištu regije – veli Rahimić.

No, angažmanima Mikovića i Solomuna te prekomandom 17-godišnjeg 209 centimetara visokog Frane Antića u prvu momčad još nisu zatvorene centarske pozicije na Baldekinu. Kako doznajemo, u taboru Šibenke planiraju ponovno angažirati Valentina Jurkovića, koji je minulu sezonu završio u narančastom dresu. Prema planovima stručnog stožera, Jurković bi opet imao ulogu "bac up" centra koji bi dobivao 10-15 minuta po utakmici.

Bez Nakića i Vuke

I dok se pod obručima buduće Šibenke nešto događa, još uvijek je mirno što se tiče popunjavanja vanjskih pozicija. A kako sada stvari stoje, "narančasti" će neminovno morati dovesti barem dva igrača na pozicijama od "jedan" do "tri":

– Sigurno gledamo mjesta razigravača i krila koji bi trebao biti tip Tonija Nakića. Dakle, to bi trebao biti igrač koji je jak na lopti, a po potrebi da zaigra i "četvorku" ako poželimo sniziti petorku. Međutim, treba biti svjestan da ćemo teško nadomjestiti odlaske Nakića i Vuke, koji su lani bili u prvoj petorki HT Premijer lige. No, nećemo se predavati, pokušat ćemo sve što je u našoj moći – završio je Rahimić.

Inače, košarkaši Šibenke počinju s pripremama za novu sezonu u ponedjeljak, 3. kolovoza. Rano, kao rijetko kada. Razlog je jednostavan – novo natjecanje u HT Premijer ligi trebalo bi početi već 19. rujna, puno ranije nego što je to bilo prijašnjih godina.
 

19. travanj 2024 02:57