StoryEditorOCM

Dalmatinski derbi na Baldekinu u osmini finala Kupa: Šibenčanima prijete Pele i Keko

15. studenog 2019. - 09:46

Poslije uzbuđenja u prvenstvu, ljubitelje futsala čeka nova poslastica- ali ovaj put u Kupu. Jedan od najatraktivnijih parova osmine finala je zasigurno onaj koji čine Crnica i Square. Da će to biti pravi dalmatinski derbi sugerira i položaj na tablici, na kojoj Dubrovčani imaju samo bod više od Šibenčana. Neizvjesnost garantira i podatak da su se isti suparnici susreli već u prvenstvenoj utakmici, u kojoj je Square slavio pogotkom postignutim 40 sekundi prije kraja.

Budući da se u osmini finala Kupa igra samo jedna utakmica u kojoj su Šibenčani domaćini na Baldekinu eto im dobre prilike da se revanširaju favoriziranim Dubrovčanima:

- Nema dvojbe da nas očekuje prava utakmica. Oba takmaca imaju velike ambicije u Kupu. Crnici bi prolaz među osam najboljih puno značio za rejting kluba- govori Mladen Perica, trener Crnice.

Šibenčani su se uoči sraza sa Squareom napunili samopouzadnjem pobjedom nad Olmissumom u prvenstvu. Doduše, slavili su i Dubrovčani u posljednjem kolu. Njihova 'žrtva' bio je Split. Posebno nadahnut bio je Brazilac Pele koji je četiri puta pogađao njihovu mrežu:

- Da, Pele igra sjajno u zadnje vrijeme. Međutim, imaju Dubrovčani još dobrih igrača, pa i Peleovog sunarodnjaka Keka. U svakom slučaju, radi se o ambicioznoj ekipi, zato su i sastavili poprilično skupu momčad. Osim Brazilaca, Square je skup hrvatskih, BiH te makedosnkih reprezentativaca. No, mi svakog protivnika respektiramo, ali se nikoga ne bojimo. Nadamo se pobjedi i pozivam publiku da u što većem broju dođe na Baldekin- kazao je Perica.

Crnica bi protiv Square trebala nastupiti kompletna, a jedini upitan je Šamija koji se ozlijedio na jednom od posljednjih treninga.

Trener Šibenčana ima jasan plan kako do uspjeha kontra Dubrovčana. Naime, unatoč pobjedi nad Olmissumom nije bio do kraja zadovoljan:

- Moramo smanjiti individualne pogreške. To su greške pred našim golom, koje se jednoj iskusnoj ekipi ne bi smjele događati. Vjerujem da ćemo u hodu ispravljati te nedostatke, jer to je preduvjet za iole bolji rezultat- zaključio je iskusni trener.

Utakmica osmine finala Kupa Hrvatske Crnica- Square igra se u petak u 20 sati u dvorani na Baldekinu.

20. travanj 2024 12:43