StoryEditorOCM
NogometŠibensko hrabro srce

Boris Pandža jedini je nogometaš ‘narančastih‘ koji je s Poljuda donio šest punata: I protiv Dinama je sve moguće

Piše Davor Trutin/SN
23. listopada 2020. - 15:47

Nedjelja donosi još jedan zahtjevan ali uvijek slatki nogometni okršaj na Šubićevcu. Da je netko slagao raspored teško da je mogao složiti tako ubitačan redoslijed za novog (starog) prvoligaša. Osijek, Hajduk, Dinamo pa Rijeka. Splićane su apsolvirali na najbolji mogući način, a ima li Šibenik snage i moći da sruši i aktualnog prvaka.

- Ja se nadam da imamo, ostalo je još ulja u svići što se ovdje kaže – veli nam Boris Pandža. Šibenikov brave heart, Rambo ili kakoga već sve nisu nazivali proteklih godina.

Neustrašivi Mostarac i na Poljudu je doslovce prolio krv za narančastu boju protiv svog bivšeg (Bijelog) kluba. Nakon jednog skoka i duela sa Caktašom Pandži je rasječena glava, prije je pukla i brada, i epilog svega su bila tri šava što ovom borcu nije ništa naškodilo. A, još je igrao sa specijalnom zaštitnom maskom na licu kao uspomenu na dvoboj s Osijekom tjedan dana ranije na Šubićevcu. Zna se da ne štedi suparnika ali često ni sebe za boje kluba.

- U tom susretu sa Osijekom pukla mi je jagodična kost ali se nije pomjerila pa su mi liječnici preporučili ovu masku. Nakon tog duela sudac nije ništa svirao, a tekla mi je krv iz usta cijelu utakmicu. Boli me još ali navikao sam ja na takve stvari u karijeri – kaže Šibenikov stoper. Na Poljudu je pomalo podsjetio na Vedrana Čorluku na Euru 2016. koji je izgledao da je izašao iz neke bitke, iz ringa sa Tysonom ili CroCopom.

Pandža ne krije da bi eventualnom pobjedom nad Dinamom atmosfera narasla do usijanja ali je i dalje realan po pitanju aktualnog trenutka.

-Ne zavaravamo se mi i svjesni smo da je Dinamo favorit. Ali, opet igra se na Šubićevcu, oni imaju tešku utakmicu protiv Feyenoorda a mi smo nakon pobjede u Splitu zaista na vrhuncu atmosfere. Stoga je sve moguće u nedjelju- veli pouzdani stoper 'narančastih'.

Protiv Hajduka Šibenik je igrao sa trojicom u zadnjem redu što Pandži nije strano jer je u karijeri veliki broj utakmica odigrao baš u tom sustavu.

-U tom rasporedu se odlično snalazim, dugo sam igrao u tom sustavu. Protiv Hajduka je to izgledalo vrlo dobro i ako se trener odluči tako igrati i protiv Dinama mi smo spremni – završio je Pandža ovaj razgovor za Sportske novosti.

19. travanj 2024 16:20