StoryEditorOCM
NogometPola godine bez pobjede

Još jedan šokantan poraz Šibenika; Narančasti opet ‘pali‘ u samoj završnici

Piše Krešimir Gulin
28. siječnja 2023. - 17:16

Niti Rijeka nije donijela prekid pobjedničkog posta Šibenika koji sada traje pola godine. Naprotiv, Narančasti su doživjeli gotovo istovjetan poraz kao protiv Hajduka i ponovno ‘pali‘ u samoj završnici. Domaći mogu silno žaliti barem za bodom, jer su se dobro nosili iako su gotovo cijelu susret igrali s igračem manje.

U odnosu na gostovanje na Poljudu trener Šibenika Mario Cvitanović promijenio je kompletan vezni red. Uostalom, puno puta tijekom sezone je govorio kako je nezadovoljan ‘srcem‘ svoje momčadi, kako on naziva manevar. Tako su umjesto kartoniranog Mese, ozlijeđenog Solde i Krole od prve minute zaigrali Bernardo Matić i dvojica prekaljenih nogometaša, ali debitanata u šibenskom dresu- Čanađija i Knežević.

Utakmica na Šubićevcu počela je uraganski. Rijeka je povela praktički iz prvog ozbiljnijeg napada. Na lijevom boku je ‘ispao‘ Kolumbijac Mina, što je iskoristio nekadašnji Šibenčanin Prince i u trepavicu pogodio centarfora Frigana koji trzajem glave pogađa Rogićevu malu mrežu.

Tek što su krenuli s centra domaćini su kreirali akciju za izjednačenje. Prvi udarac Delića obranio je Labrović, na odbijenu loptu je natrčao Knežević čiji udarac rukom zaustavlja Dilaver. Sudac Lovrić pokazuje na bijelu točku i dodjeljuje žuti karton stoperu Rijeke. Ipak, u priču se uključio VAR, no promjene odluke nije bilo.

Prvi pokušaj s bijele točke Deliću brani Labrović, no napadač Šibenika imao je sreće jer mu se lopta odbija na nogu, pa vratar Rijeke nema šanse nakon drugog pokušaja centarfora Narančastih.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

No, sreća navijača domaćih nije dugo trajala, jer već u 12. minuti Cvitanovićeva momčad ostaje s igračem manje. Na sredini terena Knežević je otvorenim đonom startao na Princea. Zanimljivo, Lovrić koji je bio vrlo blizu mjesta događaja svirao je samo prekršaj. Ali, reagirao je VAR, pa se arbitar iz Đakova nakon pregleda snimke vratio na teren s crvenim kartonom u ruci za Kneževića, koji neće po dobru pamtiti svoj debi za Šibenik.

Taj događaj uvelike je odredio daljnji tijek utakmice. Šibenik se htio ne htio morao povući, dok je Rijeka preuzela konce igre. Do kraja prvog poluvremena domaćini su se organizirano branili, a gosti gotovo da nisu ozbiljnije zaprijetili Rogiću.

Na početku drugog poluvremena vrlo neobična situacija. Rijekin stoper Galešić iz očaja je zapucao s više od 30 metara, ali nespretno je reagirao Rogić te se lopta od stative odbila u gol aut.

Iako s igračem manje, ni Šibeniik nije bio bezopasan, naročito nakon trostruke zamjene koju je napravio Cvitanović. Tako su u 63. minuti centimetri dijelili Bernarda Matića od pogotka, nakon što je korner izveo Čop.

Mat situaciju imao je Šibenik u 85. minuti, sve je sam napravio brzi Arai, ali Labrović je refleksnom reakcijom spasio Rijeku.

I onda šok za domaćine. U 88. minuti petom je zabio Obregon skrenuvši udarac Hodže u Rogićevu mrežu. Zanimljivo, Obregonu je to drugi gol ove sezone, prvi je postigao također na Šubićevcu, još tamo u prvom kolu ove sezone. Dugo je VAR provjeravao tu situaciju, ali Šibenik je morao krenuti s centra i potpisati još jedan neugodan poraz ove sezone koji ih gura u grčevitu borbu za opstanak.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik- Rijeka 1:2 (1:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 960. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) - 5,5. Strijelci: 0:1 Frigan (4.), 1:1 Delić (7.), 1:2 Obregon (88.). Najbolji igrač: Jorge Obregon (Rijeka). Crveni karton: Josip Knežević (Šibenik)- u 12. minuti, grubi prekršaj.

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (5,5)- Grdić (5,5) (od 57. Kvesić -), Perić (6), M. Matić (6), Mina (5,5) (od 90. Dolček -)- B. Matić (6) (od 90. Hiroš -), Čanađija (6) (od 57. Đorić -) - Čop (6), Knežević (5), Arai (6,5)- Delić (6) (od 57. Špeljak -).

Rijeka (4-2-3-1): Labrović (7)- Grgić (5,5) (od 61. Bogojević -), Galešić (6), Dilaver (5,5), Goda (6)- Selahi (6) (od 61. Banda -), Hodža (6,5)- Prince (6,5) (od 90. Veiga -), Janković (6) (od 61. Jurić -), Marin (6)- Frigan (6,5) (od 75. Obregon 7).

19. travanj 2024 19:08