StoryEditorOCM
NogometSad je i konačno

Neće biti ništa od ulaska indijskog kapitala na Šubićevac: Grad objasnio razloge propasti posla i najavio raspisivanje novog natječaja za prodaju nogometnog kluba

10. siječnja 2020. - 10:47

Sada je i konačno- neće biti ništa od prodaje HNK Šibenik šibenskoj firmi 'Paramount Grupa' iza koje stoji indijski biznismen Punkaj Gupta. Naime, Grad Šibenik kao većinski vlasnik nogometnog drugoligaša sa Šubićevca u petak se napokon oglasio službenom objavom u kojem navodi da je taj posao propao

Zaključkom o provedbi Javnog poziva za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. Grad Šibenik je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti za sklapanje Ugovora o kupoprodaji i prijenosu 297.056 dionica nogometnog kluba u vlasništvu Grada Šibenika s Paramount grupom d.o.o., ponuditeljem odabranim po raspisanom Javnom pozivu, kazali su u šibenskoj Gradskoj upravi

Podsjetimo, Paramount grupa d.o.o. je bila jedini ponuditelj te je ispunjavala uvjete Javnog poziva objavljenog u lipnju prošle godine, temeljem čega je Gradsko vijeće donijelo odluku o odabiru.

Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Središnjem državnom uredu za sport poništilo je Odluku o davanju suglasnosti Paramount grupi na stjecanje značajnog sudjelovanja u temeljnom kapitalu sportskog dioničkog društva Hrvatskog nogometnog kluba s.d.d., te također, odabrani ponuditelj nije dostavio Gradu Šibeniku garanciju banke u visini od tri milijuna kuna kojom bi Gradu jamčio financijsku stabilnost HNK Šibenik s.d.d. u vremenu od pet godina.

Zaključkom je definirano da ne postoji uvjet za sklapanje ugovora za kupnju i prijenos dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. od strane Paramount grupe.

Grad Šibenik će raspisati novi javni poziv za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

- HNK Šibenik je jedan od simbola grada Šibenika i cilj nam je osigurati kontinuiranu stabilnost kluba. Makar pokušaj kupnje dionica nogometnog kluba nije završio uspješno, zahvaljujem svim sudionicima provedbe javnog poziva koji su uložili svoje vrijeme i energiju tijekom provedbe postupka i nadamo se da će ponovno raspisivanje javnog poziva donijeti konkretan rezultat- rekao je gradonačelnik Željko Burić.

U klubu sa Šubićevca zadovoljni su što se klupko konačno počelo razmotavati:

- Mi smo odavno govorili da s gospodinom Guptom treba stvari izvesti na čistac. Podržavamo nastojanje Grada da pronađe novog investitora. Nadamo se kako će taj posao biti pozitivno okončan do kraja polusezone, jer Šibeniku definitvno treba ubrizgati svježi kapital, posebice ako se uđe u 1. HNL, što je naš cilj i realnost u sportskom smislu- kazao je Jure Zoričić, predsjednik Uprave HNK Šibenik.

18. travanj 2024 15:51