StoryEditorOCM
NogometTime out na Šubićevcu

"Šibenik" još uvijek bez trenera: Vuković i Matas vode "narančaste" u Solinu

29. kolovoza 2017. - 11:18

Uprava "Šibenika" još nije našla zamjenu za trenera Zorana Slavicu, koji je poslije poraza nad "Goricom" ponudio ostavku, a čelni ljudi drugoligaša sa Šubićevca su je i prihvatili nakon prospavane noći.

Kako nas je izvijestio Ivan Bulat, koordinator za struku, "Šibenik" će na idućoj prvenstvenoj utakmici u srijedu u Solinu voditi dosadašnji Slavičini pomoćnici Klaudio Vuković i Ivica Matas.



Očito, uprava "Šibenika" odlučila je uzeti "time out" i ne želi preko koljena prelomiti odluku o novom treneru. Jer, previše je trenerskih smjena na Šubićevcu u posljednje vrijeme. Naime, Slavica je sedmi trener koji je promijenjen u Šibeniku u zadnjih godinu i pol dana. A to nije politika kakvom se diči ozbiljan klub. Bez obzira na to što je "Šibenik" jedini u 2. HNL trenutačno bez bodova i što drži "fenjer", i što nema baš kvalitetan igrački kadar, još uvijek je to klub koji je vrlo atraktivan svim trenerima.

Doduše, oni bi htjeli da u "Šibeniku" ad hoc naprave rezultat i iskoriste ga kao odskočnu dasku, dok nova uprava kluba ima neke druge planove.
– Istina, nude nam se raznorazni treneri. To znači da nismo bili spremni na Slavičinu ostavku. Jer da je bilo suprotno, već sada bismo imali neko gotovo rješenje. Nećemo žuriti, dobro ćemo razmotriti sve mogućnosti i u okviru naših financijskih mogućnosti pokušati odabrati najbolje rješenje. Naš je cilj da novi trener bude dugoročno na klupi "Šibenika" – ističe Ivan Bulat.

 

O imenima nitko od čelnika kluba ne želi javno govoriti. Jedno je sigurno, novi trener "Šibenika" neće biti domaći, odnosno neće biti iz klupskog omladinskog pogona. Sve dileme oko novog trenera mogle bi biti riješene već nakon utakmice sa "Solinom" u srijedu. Navodno, novi kormilar "narančastih" uživo će gledati tu utakmicu i onda bi najkasnije u četvrtak trebao biti imenovan.



Jobovski strpljivi Zoran Slavica dugo je trpio činjenicu da mu je bivša uprava ostavila previše tanak igrački kadar. No, i njegovo strpljenje imalo je granicu i prelilo se nakon drugog prvenstvenog poraza. Tko zna koliko će strpljenja imati novi trener, odnosno hoće li uvjetovati igračka pojačanja uoči preuzimanja momčadi. Međutim, treba znati da su i novim čelnicima Šubićevca ruke poprilično vezane, točnije uvjetovani su ne baš sjajnom financijskom situacijom.

– Nama prinove ne trebaju, treba nam istinsko pojačanje. Potrudit ćemo se dovesti još jednog veznog igrača i s tim kadrom izgurati polusezonu. Tada ćemo napraviti dodatnu selekciju. Ponavljam, primarni klupski cilj ove sezone je da se stabiliziramo na svim razinama. Potom nam je cilj u dva prijelazna roka napraviti momčad koja je spremna napasti 1. HNL– zaključio je sportski direktor "Šibenika".

25. travanj 2024 11:53