StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik doživio prvi poraz; Sportski direktor o 'vrućim' temama sa Šubićevca

7. veljače 2020. - 11:12

Nogometaši Šibenika doživjeli su prvi poraz u pripremnim utakmicama za proljetni dio 2.HNL. Nakon pobjeda protiv Primorca iz Biograda, Hrvaca i Croatie iz Zmijavaca, momčad trenera Krunoslava Rendulića izgubila je u Dugopolju od istoimenog drugoligaša s 2:0. Strijelci za Dugopolje bili su Chinedu (59.) i Čerina (86.).

 

Šibenik je nastupio u sastavu: Labrović (od 46. Rogić), Pajić, Vukorepa, Pandža, Pranić, Bulat, Ćurić, Nikola Rak, Kukec, Prince, Juričić. Od 60. minute igrali su: Blaić, Barišić, Grdić, Bilić, Niko Rak, Španja, Celić, Laća, Maleš, Kendeš.
Nedostajali su lakše ozlijeđeni Antunović i Musa.

 

Tako je Dugopolje potvrdilo status “crne mačke” za Šibenik. Po tradiciji, “narančasti” protiv svojih susjeda igraju teško, kvrgavo. Srećom, porazi u prijateljskim utakmicama ne bole. To više ako se zna da su Šibenčani unatoč porazu odigrali dobru utakmicu...

 

Idu plaće za siječanj

 

- Prijateljske utakmice nema potrebe posebno secirati. Međutim, dosadašnji dio smo odradili jako dobro. Što je najvažnije, bez težih ozljeda. Tako ni ovaj poraz u Dugopolju ne bi trebao ostaviti nikakvog traga. Dapače, bili smo sasvim O.K. Dobro smo trčali, igrali i stvarali prigode. Golovi koje smo primili plod su naših neshvatljivih pogrešaka, a ne činjenice da nas je Dugopolje nadigralo. Sve u svemu, zadovoljan sam kako se radi i trenira - referirao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

 

Njegov glavni zadatak u ovom je trenutku prijelazni rok. Međutim, na Šubićevcu na tu temu vlada potpuno zatišje. Kako sada stvari stoje, ništa značajno se neće dogoditi ni do prve službene utakmice proljetnog dijela prvenstva koja je na rasporedu 22. veljače:

 

- Čujte, zimski prijelazni rok je kratak u manevru i prostoru. Činjenica je da nismo ništa napravili što se tiče dolazaka. No, držim da smo puno toga postigli podatkom da smo svi ostali na okupu iz jesenske postave. Zanimljivo je da svi igrači, i oni koji igraju više, i oni koji igraju manje, žele nastaviti s nama. To je dokaz da se u Šibeniku dobro radi. Imam dojam kako su svi fokusirani na isti cilj, a to je ulazak u 1.HNL. Vjerujem da ćemo ga ovog proljeća konačno i ostvariti - govori sportski direktor “narančastih”.

 

Teza koja se stalno provlači glasi kako Šibenik ima dovoljno dobro ekipu za osvajanje 2.HNL:
- Da nije tako, vjerojatno ne bismo imali ovoliku bodovnu prednost. Slažem se da bi dobro došlo neko pojačanje, međutim nisam htio gomilati igrače. A za “kapitalca” objektivno nemamo novca. Uostalom, ti “kapitalci” će vam teško doći u 2.HNL. Vjerujte, i oni čekaju Šibenikov ulazak u 1. HNL. Osim toga, boljih igrača od naših na tržištu baš i nema - zaključio je temu prijelaznog roka Bulat.

 

Uvijek u ovo doba godine jedna od “gorućih” tema na Šubićevcu je i postupak licenciranja. Lani je Šibenik ishodio prvoligašku licenciju. U skladu s tim, očekuje se da će se isto dogoditi i ovog proljeća.

 

- Svake godine svi kriteriji ostaju isti, osim financijskih. Naše financije su na istoj valnoj duljini kao i lani. Premda se nameće tema kako Šibenik nije financijski stabilan. To se naročito potencira neulaskom indijskog ulagača u klub. Međutim, to baš i ne drži vodu. Naime, mi smo svojim igračima isplatili sve plaće i zaostatke. Nadam se kako ćemo ovih dana isplatiti i plaće za siječanj. Dakle, redovno ispunjavamo sve svoje obveze i Odjel za licenciranje HNS-a to ima u vidu. Što se tiče infrasturkture, nju možemo samo poboljšati, posebice u svjetlu činjenice da će se u svibnju na Šubićevcu igrati finale Kupa Hrvatske - ističe Bulat.

 

Koja će konkretno poboljšanja doživjeti stadion na Šubićevcu za finale Kupa?, pitamo.

- HNS će nam sigurno dati potporu, no i Grad Šibenik se mora uključiti u tu priču. Neće se dogoditi ništa krucijalno, ali trebalo bi povećati kapacitet za nekih 700-800 mjesta. Prije svega, to se odnosi na donja tri reda na zapadnoj tribini. Inače, plan je poboljšati uvjete i komfor na cijeloj zapadnoj tribini. Od sanitarnih čvorova, preko VIP lože do novinarskih pozicija. Također, HNS zasigurno neće dozvoliti da se utakmica igra na lošem travnjaku. Dobra je okolnost što je trava na Šubićevcu u svibnju uvijek u dobrom stanju. No, HNS će do tada barem 2-3 puta prekontrolirati stanje travnjaka i servisirati ga po potrebi - završio je sportski direktor Šibenika.

 

Inače, do početka proljetnog dijela prvenstva Šibenik će odigrati još dvije pripremne utakmice, obje na Šubićevcu. Prva je u subotu 8. veljače protiv Širokog, dok je generalka 15. veljače s Hajdukom 2.

26. travanj 2024 20:43