StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik počeo pripreme za proljetni dio prvenstva: 'Narančasti' u bitku za 1. HNL bez zvučnih pojačanja

13. siječnja 2020. - 17:49

Nogometaši Šibenika u ponedjeljak poslijepodne počeli su na stadionu na Šubićevcu s pripremama za proljetnio dio sezone u 2.HNL. Trener Krunoslav Rendulić odradio je prvu prozivku i prvi trening.

Prvi radni dan na Šubićevcu, poslije otprilike mjesec dana zimske stanke, protekao je bez velikih novosti glede igračkod kadra. Naime, Renduliću i njegovom stručnom stožeru "pod zastavu" su se stavili svi nogometaši koji su u narančastom dresu zaključili jesenski dio sezone. Iznimka je veznjak Mario Ćurić, koji je bio opravdano odsutan zbog bolesti.

Novo-staro lice na Šubićevcu je Vice Kendeš, koji je poslije uspješne polusezone u Sloveniji vraćen s posudbe. Rendulić vjeruje kako 26- godišnji nogometaš može biti od koristi na proljeće. Samo je pitanje u kojoj ulozi, krilnog napadača u kojoj je odradio veći dio karijere, ili će pak biti prekomandiran na braniča, gdje je Rendulić Kendeša navodno vidio i tijekom ljetnih priprema:
- Ja Kendeša vidim na poziciji krila gdje je odigrao gotovo cijelu karijeru - otvoreno je razriješio možebitnu dilemu trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

Od ostalih igrača koji su pod ugovorom sa Šibenikom, a nalaze se na posudbama, napadač Lokin je promijenio sredinu. Iz Neretve je preselio u Zadar, dok Fuštin i Đaković ostaju na jesenskim trećeligaškim adresama - sinjskom Junaku i unešićkoj Zagori.

Treninzima prve momčadi Rendulić je priključio i dvojicu mladaca iz Šibenikove omladinske škole. Riječ je o povremenom reprezentativcu U-17 selekcije Niki Raku i Draganu Brkiću, koji se iskazao u juniorima Šibenika:
- Za njih je najvažnije da prođu pripreme sa seniorima, a tko zna, možda će dobiti i prigodu da zaigraju i u službenim utakmicama - rekao je Rendulić.

Podsjetimo, Šibenik je prvi dio sezone završio kao lider 2. HNL s čak deset bodova prednosti nad prvim pratiteljem riječkim Orijentom. Nema dvojbe kako postojeći igrački kadar "narančastima" jamči miran proljetni hod. Unatoč tome, Rendulić bi volio da u zimskoj stanci dobije barem dvojicu nogometaša prvoligaškog kalibra kako bi prijelaz u viši rang na ljeto prošao što bezbolnije. Međutim, slabe su šanse da se Rendulićeve želje ostvare. Razlog je vrlo jednostavan- ne baš bogata šibenska blagajna:

- Istina je da sam ja izrazio želju za dovođenjem pojačanja. No, isto tako, ja sam čovjek koji je realan i s obje noge čvrsto stojim na zemlji, pa dobro znam da sve diktiraju financije. A svi oni koji prate Šibenik znaju kakva je situacija na tom planu. Od početka sezone govorim da sam ja zadovoljan s postojećim igračkim kadrom Šibenika. Zato sam uvjeren da ćemo na proljeće opravdati očekivanja koja su stavljena ispred nas - jasan je trener Šibenika.

Tako je Rendulić zaključio temu dolazaka, međutim ostaje pitanje hoće li biti odlazaka. Naime, u kuloarima se šuška da bi se Šibenik mogao pokušati riješiti nekolicine igrača koji nisu stožerni. Kada bi se klupska blagajna oslobodila troškova njihovih plaća, moguće je da bi se otvorio prostor za nekog kapitalca. Način je to da se dovede istinsko pojačanja, a ostane na istom budžetu...

- Čujte, ja prije svega očekujem da svi igrači ozbiljno prionu poslu. Činjenica je da neće biti mjesta za sve. To više što na proljeće imamo svega 14 prvenstvenih utakmica. Ja sa svoje strane mogu kazati kako će svi dobiti prigodu, a na njima je da se nametnu. A hoće li netko otići, ili doći - o tom potom. Još je rano, sve je otvoreno - rekao je Rendulić.

Pred njegovim igračima je četrdesetak dana priprema u kojima će odigrati sedam prijateljskih utakmica. Na žalost, Šibenčani neće odmjeriti snage s nekim super straktivnim protivncima. Jedini prvoligaš s kojim će igrati je bosansko- hercegovački Široki. Sve ostalo su suparnici iz druge ili treće hrvatske lige. A prvi je biogradski Primorac već u subotu.

Inače, proljetni dio 2. HNL Šibenik će otvoriti 22. veljače kada na Šubićevac stiže Rudeš. Za početak odmah derbi. Osim toga, mnogi prva tri proljetna kola smatraju ključnima. Jer, osim Rudeša, Šibenik će igrati s Osijekom 2 i Orijentom:

- Je, imamo zahtjevan raspored, ali tako je bilo i na početku sezone. Ponavljam, očekujem da se dobro spremimo i u sve utakmice uđemo maksimalno motivirani, a nitko sretniji od mene da već na početku počnemo marljivo skupljati bodove i tako trasiramo put prema 1.HNL. Deset bodova je lijepa prednost. Svi se nadamo da će ona biti dovoljna. Međutim, sve dok je matematika u igri, ne možemo biti sigurni da je stvar gotova - zaključio je trener "narančastih".

16. travanj 2024 12:03