StoryEditorOCM
Nogometugasilo ih brzo

Velika pobjeda Slavena na gostovanju u Šibeniku: šokirali ih u prvoj minuti i odnijeli puni plijen sa Šubićevca

Piše Ivo Mikuličin
27. studenog 2020. - 20:24

Cijelu utakmicu Narančasti se nisu oporavili od početnog šoka. Rijetki su pogoci, koji padaju već poslije 23 sekunde, ali to se dogodilo na vrlo jednostavan način. Bez posebne organizacije Šibenčani su krenuli u ofenzivu, lako su izgubili loptu, pa je uslijedio dugi pas i „kontra“, koju je Karlo Lulić začinio spretnim udarcem u malu mrežu.

Razumljiva je bila konfuzija u redovima domaćina poslije brzog vodstva Slavena. Samo su se jalovo dodavali na sredini travnjaka bez ideje kako ugroziti Filipovića, koji je na svaku loptu, upućenu prema svom kaznenom prostoru reagirao kao treći bek. I upravo, kad se činilo da su Šibenčani povezali niti igre stigao je novi šok. Još jednom se pokazalo da su prekidi kobni za Rendulićevu momčad. U 33. minuti crnoputi Etoundi sjajnim skokom i snažnim udarcem glave je korner pretvorio u novi pogodak Koprivničana. Šibenska je tuga bila to veća, jer su samo koju minutu ranije domaći promašili dvije nemale šanse. I Sahiti, i Jurić našli su se u zrelim prilikama . Posebno je bila izgledna ona Sahitijeva poslije spretne okomice Princea, no visoki je Filipović vršcima prstiju oštar udarac nadarenog Albanca skrenuo u korner.

Brojnim izmjenama trener Rendulić pokušao je u nastavku  probuditi momčad. No, ruku na srce, bila je opasnija tranzicija gostiju od svih šibenskih pokušaja. Ozbiljnije je svojim prodorima i pasovima prijetio jedino kapetan Marko Bulat. Jurić i indisponirani Princ nisu iskoristili njegova upotrebljiva proigravanja, dok je Bulatov snažni udarac iz daljine zamalo promašio okvir gola.

A kad su se Šibenčani dobro ispuhali, stigao je i koprivnički pečat na pobjedu. Glavom je Kroell produžio loptu u malu mrežu. I potencirao tezu da je konačni rezultat čak i bolji od dojma nemoći u sudaru s tjelesno, očito, moćnijim suparnikom.

ŠIBENIK – SLAVEN BELUPO 0:3

ŠIBENIK - Stadion na Šubićevca. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić iz Osijeka- 6,5.

Najbolji igrač: Ivan Filipović(Slaven)

Strijelci: 0:1 Lulić (1.), 0:2 Etoundi (33.), 0:3 Kroell (80.)

ŠIBENIK: Labrović (5.5), Mesa (5,5), Batarelo (5)(od 46. Martin 5), Bilić (6) – Pajić (5)(od 46. Todoroski 5,5 ), Bulat (6)(od 83. Španja -), Čurić (5)(od 60. Alimi 5,5), Kvesić (5,5) – Prince (5,5), Jurić (5), Sahiti (5)(od 60.Jefferson 5)

SLAVEN BELUPO: Filipović (7), Božić (7), Paracki (7), Soldo (6,5) – Lulić (6.5)(od 84. Maglica -), Glavčić (6,5)(od 88. Van Bruggen -), Mlinar (6), Goda (7) – Bogojević (6,5), Krstanović (6)(od 84. Boakye), Etoundi (6,5)(od 59. Knoell 7)

19. travanj 2024 11:21