StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Golijada u Sloveniji: Solaris uvjerljivom pobjedom zaključio prvi krug natjecanja u A2 regionalnoj ligi; Sada počinje ono najvažnije

2. veljače 2020. - 11:41

Vaterpolisti Solarisa uvjerljivom pobjedom su zaključili prvi dio natjecanja u A2 regionalnoj ligi. Naime, Šibenčani su u 11. kolu na gostovanju u Kranju svladali domaći Triglav 24:5.

Ništa neočekivano, budući da je jedini slovenski član ove lige 'fenjeraš' bez ijednog osvojenog boda. Utakmica u Kranju momčadi trenera Joška Krekovića dobro je došla kao jači trening poslije dva mjeseca bez službenih utakmica.

Najefikasniji igrač Solarisa u golijadi u Sloveniji bio je kapetan Andrija Vlahović koji je šest puta pogađao mrežu Triglava. Roko Pelicarić postigao je četiri zgoditka, dok je trostruki strijelac bio sidrun Branimir Herceg.

Po dva gola zabili su Nikola Štrkalj, Domagoj Bulat, Nino Mudražija i Željko Kovačić, dok su se jednom u listu strijelaca upisali Toni Šparada, Ante Ljubičić i Eugen Koprčina.

Tako su 'sunčani' prvi dio prvenstva završili na diobi prvog mjesta s Radničkim iz Kragujevca. I Solaris i Radnički osvojili su po 31 bod koji prenose u Ligu 6, koja počinje idućeg vikenda.

Dakle, sada slijedi vrhunac sezone u kojem će se odlučivati tko će dogodine igrati u A1 ligi. Osim Solarisa i Radničkog, u Ligi 6 sudjelovat će hrvatski predstavnici Primorje i POŠK te srpski klubovi Nais i Vojvodina.

U Ligu 6 se pprenose svi bodovi osvojeni u prvom dijelu prvenstva, a igra se jednokružno, dakle pet kola. Prvoplasirani će izravno u viši rang, dok će onaj tko osvoji drugo mjesto igrati kvalifikacije s pretposljednjim iz A 1 lige.

Podsjetimo, prošle sezone je Solaris ušao s bodovnom prednošću u Ligu 6, međutim s nekoliko uzastopnih loših rezultata izgubio je prvo mjesto od Budve. Potom je u kvalifikacijama izgubio od beogradskog Partizana.

U taboru Šibenčana nadaju se kako će ove godine biti druga pjesma, te da će ulaskom u A1 ligu okruniti vrlo uspješnu sezonu. Međutim, neće im biti nimalo lako, jer Radnički se pokazao kao vrlo ozbiljan suparnik. Svjedočila je tome i njihova međusobna utakmica u Crnici koja je završila 6:6. No, Solaris je pokazao da zna pobjeđivati Kragujevčane. Ove sezone učinili su to u mađarskom Egeru, na kvalifikacijskom turniru Euro LEN Cupa, kada su slavili 9:8. Dakle, uvijek su nijanse odlučivale.

Dojam je da Kragujevčani u Ligu 6 ulaze s laganom prednošću. Jednostavno, zbog činjenice što će se, po mnogima, odlučujuća utakmica između Radničkog i Solarisa igrati na njihovom bazenu. Taj derbi na rasporedu bi trebao biti već u drugom kolu Ligu 6, odnosno 15. veljače.

Budući da u posljednjem kolu 'osnovnog' dijela A2 lige nije bilo iznenađenja, Solaris će Ligu 6 otvoriti domaćom utakmicom protiv Naisa u Crnici, u subotu 8. veljače.

Budući da su dugo bili bez utakmica, Solaris je nakon gostovanja u Kranju ostao u Trstu gdje će trenirati i igrati pripremne utakmice. Također, prije susreta s Naisom, 'sunčani' će odigrati sparing utakmicu i u Rijeci protiv Primorja.

17. travanj 2024 05:02