StoryEditorOCM
Ostalomarko čeko

‘Kralj‘ kninskog sporta: ‘Nevjerojatno koliko je Matea dominantna. A tek ovaj preokret na kraju!‘

Piše Ivan Renić/SD
26. srpnja 2021. - 19:43

Ako je Matea Jelić kraljica kninskog sporta, onda je Marko Čeko – kralj! U našem reporterskom điru po Kninu susreli smo 20-godišnjeg atletičara, uvijek nasmijanog i raspoloženog za razgovor.

Oprosti, Marko, ali ovaj put glavna tema nije skok u dalj, već fantastična Matea.

- Nevjerojatno je koliko je dominantna. Pa, ona je lakoćom došla do olimpijskog finala. A tek ovaj preokret na kraju! Sjajna je, nemam riječi zaista. Gledao sam naravno sve. Mi Kninjani se svi držimo zajedno i bodrimo jedni druge. Baš sam sretan zbog nje – priča nam Čeko.

- Iskreno, očekivali smo nešto veliko, ali ovoliki uspjeh i takvu lakoću zaista nismo. Poznajem Mateu, uvijek popričamo kada se sretnemo u gradu. I maloprije smo baš sjeli u kafić i svi me pitaju što mislim, kako sam doživio njezin uspjeh.

Nadaš li se ti odlasku na sljedeće Olimpijske igre u Parizu?

- Naravno, to je već za tri godine. Žao mi je što sam propustio ove. Mogao sam otići na neka natjecanja gdje sam trebao „uhvatiti“ normu, ali onda sam se ozlijedio. Morao sam preskočiti te mitinge. Ali, nekako uvijek sebe tješim da mi je tek 20 godina te da će biti vremena.

„Mali“ Knin, a veliki sportski uspjesi... Jeste li zadovoljni uvjetima?

- Uvjeti su stvarno super. I dvorana gdje ja treniram sada je obnovljena i izgleda mnogo bolje. Popravljena je i staza. U svakom slučaju, puno je bolje nego prije.

Ozljeda je sada sanirana. Marko je spreman za nove izazove. Cilj je do kraja godine preskočiti osam metara.

- Još me uvijek malo strah dok skačem, ali proći će i to s vremenom. Opustit ću se ja i onda krećem na mitinge, a bit će nekih natjecanja po Hrvatskoj. Već počinju pripreme za Pariz – kazao je Čeko.

25. travanj 2024 08:10