StoryEditorOCM
OstaloVidici kup u petanqueu

Mrša i Nokaj najbolji od 20 ekipa klubova iz Šibenika i Vodica

Piše Branimir Periša
Foto: I. Lambaša, B. Periša
19. svibnja 2020. - 13:56

Marijan Mrša i Gjergj Nokaj iz Petanque kluba Šibenik osvojili su u Šibeniku prvo mjesto na petanque turniru VIDICI KUP - disciplina dublette. Na turniru održanom u Sportskom centru Vidici, na zemljištu nekadašnjeg rasadnika nastupilo je 20 ekipa iz klubova Dalmatino, Šibenik i Vodice. Mrša i Nokaj u finalu su pobijedili Nikolu Vukošića i Ivana Vođeru iz petanque kluba Dalmatino s rezultatom 13:4. Treće mjesto je pripalo Krešimiru Ivančeviću i Saši Kovaču iz kluba Dalmatino, a natjecanje su vodili suci Ivan Lambaša (PK Šibenik) i Milan Gnjidić (PK Dalmatino). Turnir je organiziran nakon dvomjesečne natjecateljske stanke i bez publike, u skladu s epidemiološkim mjerama ZJZ. Dobrom igrom iskazao se šjor Petar Pauk (94), zacijelo najstariji sportaš u zemlji. Nekadašnji balotaš, odnedavno petankaš učlanjen u PK Dalmatino ima oštro oko, sigurnu ruku i čilo držanje tako da se ravnopravno natječe s dosta mlađim igračima.

Spomenuta tri kluba zajedno broje 100-tinjak članova, od kojih je 80 tak aktivnih igrača petanque u županiji. Ta je igra srodna balotanju potekla iz Francuske i vrlo je raširena u Europi.
Tjedan dana prije petankaši su očistili travom zarasle terene te izradili klupe i stolove za odmor, u dogovoru s gradskom upravom i mjesnim odborom Vidici. Prema riječima organizatora, to je bilo prvo petanque natjecanje u zemlji nakon prisilne stanke zbog suzbijanja epidemije. Jedva su dočekali normalizaciju života, a željno iščekuju skoro međunarodno natjecanje u Primoštenu gdje će uz igrače iz Hrvatske nastupiti madžarske i slovenske ekipe.

19. travanj 2024 23:17