StoryEditorOCM
Ostaloodlični rezultati

Šibenski plivači odradili miting u Rijeci: Marija Kardum tri puta najbrža na Kantridi!

Piše Borislav Juras
25. veljače 2021. - 15:12

Za razliku od nekih njihovih kolega iz dvoranskih sportova, plivači su od početka veljače dobili mogućnost da normalno vježbaju. To znači da u Crnici na treninzima više nisu samo visoko kategorizirani pojedinci, nego su dva šibenska kluba vratili svu svoju djecu u bazen.

- Nismo baš u broju koji je bio prije zatvaranja. Prvoga tjedna smo imali dvadesetak posto manje djece nego najesen. Mogući razlog je to što su roditelji nešto oprezniji s puštanjem djece u veću grupu, na bazen. Kroz nekoliko mjeseci bez treninga u vodi, svi su mogli vježbati na suhome, uz online treninge koje su im prezentirale naše trenerice. Oni rijetki koji su mogli redovno trenirati u vodi, spremaju se za važan proljetni ciklus, nekoliko mitinga na kojima će pokušati plivati norme za nastup u reprezentaciji- otkrio je Dino Tepić, sportski direktor i jedan od trenera u plivačkome klubu Šibenik.

U prva tri

Prvi od spomenutih mitinga je održan je u Rijeci, kao kontrolno natjecanje HPS-a, umjesto odgođenog Mitinga Victoria – Primorje. Od šibenskih predstavnika, najbolje plasmane je ostvarila Marija Kardum. Članica PK Šibenik je na Kantridi triput bila najbrža u apsolutnoj konkurenciji (200 i 400 mješovito te 200 metara leđno) te jednom treća među seniorkama (100 leđno). Robert Vukičević je bio najbrži senior na 100 slobodno (četvrti ukupno) i 100 leptir (drugi ukupno). Toni Slavica je bio na rubu isplivavanja norme za europsko juniorsko prvenstvo (po ranije zadanim normama je čak i uspio), osvojivši druga mjesta u svojim udarnim disciplinama (200 i 400 mješovito). Od članova Šibenika, u Rijeci je još plivala Anamarija Vukičević (peta juniorka na 100 i 200 prsno).

More je imalo pet svojih predstavnika na ovome mitingu. Toni Radak je nastupio u sprinterskim disciplinama i bio najbrži senior na 50 slobodno. Tea Jukić se istakla kao najbrža juniorka na 50 leđno (ukupno treća) te dvaput treća u toj dobnoj kategoriji (100 leđno i 50 leptir). Na postolje se dvaput penjao i mlađi junior Franko Čvrljak, i to nakon utrka leđnim stilom (drugi na 50 i treći na 100 metara). Još su nastupile Lara Belakušić u seniorskoj i Ana Marić u konkurenciji mlađih juniorki.đ

Nakon niza otkazanih natjecanja prethodnih mjeseci u kratkim, 25-metarskim bazenima, ovim je mitingom praktički otvoren drugi dio sezone, u kojem se pliva na 50-metarskim dionicama. Najavljeni Miting Victoria – Primorje će biti sredinom ožujka, nakon čega će Toni Slavica vjerojatno s juniorskom reprezentacijom na trotjedne pripreme u Bugarsku.

18. travanj 2024 16:30