StoryEditorOCM
LifestyleStančić za mirovinu

Doris Pinčić Rogoznica otkrila kako je uspjela sa suprugom kupiti stan bez dizanja kredita, progovorila i o štednji: ‘Mnogi tu ne bi živjeli...‘

Piše L.L.
5. ožujka 2020. - 18:41

Da su Doris Pinčić Rogoznica i njen suprug Boris kupili stan bez kredita, zna otprilike svaka druga osoba u Hrvatskoj. Iz članka u "Slobodnoj" koji su prenijeli i drugi mediji, mnogi su iščitali tek jednu činjenicu, no ovako je tad pjevač detaljno objasnio novčano-poslovnu situaciju u obitelji:

- Zajedno smo vlasnici obiteljske tvrtke u kojoj smo se zaposlili kako bismo sami sebi plaćali staž, poreze i doprinose te izdavali račune za svoje glazbene i voditeljske usluge. Tako da tu nema klasične hijerarhije. Ona je direktorica u firmi, jer netko to treba biti, ali svi prihodi idu u zajednički mlin, koji našoj obitelji služi za egzistenciju i daljnje ulaganje - rekao je.

Njegove je navode nedavno poduprla supruga - za portal Žene i novac Pinčić Rogoznica je konačno progovorila o situaciji koja još uvijek intrigira mnoge, s namjerom da jednom valjda razrješi dileme one kojima još uvijek nije jasno kako je jedan mladi par u Hrvatskoj uspio useliti u kuću koju su sami kupili, zarađenim novcem.

- Užasno mi je žao zbog načina na koji su mediji o tome pisali. Prodali smo stan u Zagrebu i za taj novac plus još malo smo dodali i kupili kuću na selu. Gdje mnogi možda ne bi živjeli jer ima blata i prašine, ali evo tako smo odlučili jer nam se čini da je za djecu zdravije i bolje - rekla je Pinčić i podijelila još par savjeta kad je štednja u pitanju.

Majka sina Donata i kćeri Gite, voditeljica na HRT-u i jedno od najpoznatijih televizijskih lica, Pinčić je za spomenuti portal otvoreno pričala o novcu i trošenju, otkrivši da kao gurman najčešće izdvaja na - hranu. 

- Štedim preko dva životna osiguranja. Cilj mi je kupiti stančić koji će mi biti zalog za mirovinu. Ulažem u obrazovanje - za sada prvenstveno svoje, a kasnije ću i u obrazovanje djece - iskrena je.

- Moje uvjerenje je da žena, neovisno o tome koliko suprug ima, treba raditi. Otići na posao, posebno onaj koji voliš, je nešto što te motivira da se spremiš, da radiš nešto samo za sebe, da se osjećaš vrijedno i sposobno i da svojoj djeci daješ primjer. Nažalost posao domaćice, iako je najteži na svijetu i vrlo plemenit, rijetko ga tko tako doživljava - zaključuje voditeljica.

16. travanj 2024 15:13