StoryEditorOCM
Lifestylelimitirane količine

Šibenski Azimut jedan je od četiri lokala u Hrvatskoj i jedini u Dalmaciji u kojima ćete moći popiti ekskluzivnu kavu

Piše Šibenski.hr
25. svibnja 2022. - 19:10

Povodom proslave 160. godišnjice tvrtka Julius Meinl predstavlja The Originals Limited Edition Peru Hacienda Vilcabamba kavu, koje je pržena 5. travnja, na točan datum kada je tvrtka i osnovana. U limitiranom izdanju u kavi slatkoće tamnog meda i čokolade, s osjetom maslaca u ustima, kiselošću kore slatke naranče te okusom indijskog oraščića, moći će se uživat samo ovog ljeta i to na četiri odabrane lokacije.

„Vrhunsku Single Origin kavu s ocjenom od čak 87.5, na skali od 1 do 100, možete probati u tri grada u Hrvatskoj: u Šibeniku se ekskluzivno može uživati u Caffe baru Azimut. Ovu poslasticu za kavoljupce u Zagrebu se može kušati u Caffe baru Botaničar i Caffe baru Franz. Kavu koja progovara dalekom prošlošću može se probati i u Opatiji u Kavani Kaiser“, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

Posebnost Peru Hacienda Vilcabamba kave je njezino porijeklo, ali i način uzgoja. Vilcabamba je bila izgubljeni grad carstva Inka i njihovo posljednje utočište, koje je progutala prašuma. Stoljećima zaboravljena Vilcabamba tek je posljednjih desetljeća očišćena od gustog zelenila, koje ju je prekrilo. U njenu čast obitelj Uturunco je prije 90 godina svoju plantažu nazvala Hacienda Vilcabamba. Kombinacija velike nadmorske visine od 2200 metara i niskih temperatura noću omogućuje joj da pri ispiranju produži vrijeme fermentacije i za 56 sati. Svi ti elementi zajedno s načinom prženja rezultiraju kavom bogatog i kompleksnog okusa, koja će vas odvesti u daleku povijest izgubljenog grada Inka.

Budući da se radi o ekskluzivnom izdanje visoko rangirane kave, količine su limitirane.

20. travanj 2024 08:09