StoryEditorOCM
ZanimljivostiGlazbena diva

Meri Cetinić progovorila o preranoj smrti jedine kćerke: Iako se trudim nositi s ovom mojom tragedijom, bol je prevelika

Piše Dolores Tolić/Gloria
5. studenog 2021. - 15:10

Prerana smrt njezine Ivane, koju je odgajala kao samohrana majka, otvorena je rana na srcu jedne od naših najboljih pjevačica koja će teško ikad zacijeliti...

Otkako je 2. lipnja preminula njezina jedinica Ivana Burić, jedna od naših najboljih pjevačica prolazi kroz najteže razdoblje u životu. Nedavni praznik Dušni dan bio je posebno težak za Meri koja nam je tim povodom povjerila kako se bori s nezamislivim gubitkom za svakog roditelja, piše Gloria.

"Iako se trudim nositi s ovom mojom tragedijom, bol je prevelika" žalosno nam je kazala Meri Cetinić, kad smo je kontaktirali uoči Dušnog dana.

Jedna od naših najboljih pjevačica, uz čije su pjesme odrasle brojne generacije, od kćerine smrti potpuno se povukla u osamu, a sada je prvi put dala izjavu za medije o iskustvu kojega niti jedna roditelj ne bi trebao doživjeti. Da je sasvim shrvana potvrdili su nam i njezine kolege koji su joj, uz pratitelje na društvenim mrežama, velika podrška. Štoviše, mnogi od njih svako malo joj na Facebooku ostavljaju komentare pune suosjećanja i utjehe.

image
Paun Paunovic/Cropix

"Draga Meri, možda niste niti svjesni koliko ima nas koji vas volimo i cijenimo kao umjetnicu i kao prekrasnu osobu. Uz svu tugu koja vas je snašla želim samo da ostanete pribrani, da nam i dalje objavljujete svoje stavove i lijepe priče. Budite nam jaki", jedna je od takvih utješnih poruka, koje su Meri jedina snaga u ovim trenucima.

Veliku podršku pružili su joj i proteklih dana, koji su zbog simbolike Dušnog dana, bili posebno bolni za splitski pjevačicu. Trenuci su to kada se svi s tugom prisjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama, a Meri je s odlaskom kćeri izgubila najvažniju osobu u njezinom životu. Naime, nesretnu Ivanu, koja je preminula u 44. godini, odgojila je kao samohrana majka. Koliko je zbog toga ponosna isticala je u svakoj prilici, a kćeri je bila i velika podrška u karijeri budući da je i Ivana za životni poziv bila odabrala glazbu. Majka i kći prije nekoliko godina izdale su i zajednički album, za koji je Ivana napisala i stihove.

Njezina prerana smrt bila je veliki šok za sve jer se do tada nije znalo da je teško bolesna, a riječi kojima je njezina majka tu prestrašnu vijest potvrdila na svom Facebooku svih su duboko dirnule.

"S neizmjernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula u KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragulj, tvoja prekrasna poetska duša, puna ljubavi i nježnosti, veliki glazbeni talenat, humor činile su naš život sretnim, prepun ljubavi... Opaka bolest je prijetila, ali smo je savladavale zajedno... Ovaj put je bila jača, nismo uspjele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvijezdama, a tvojoj neutješnoj majci ostavio najdublju tugu... Tvoje stotine puta ponavljano 'Mami, I love you' odzvanjat će u mom srcu zauvijek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi", napisala je Meri Cetinić prije pet mjeseci opraštajući se od svoje voljene kćeri.

26. travanj 2024 11:17