StoryEditorOCM
Zanimljivostibitka za gledatelje

Okršaj na malim ekranima: Nova TV, RTL i HRT večeras kreću s jakim adutima, što ćete gledati?

Piše Klara Rožman/JL
26. rujna 2022. - 13:14

Točno tjedan dana prije televizijske bitke svih bitaka - u sklopu koje će sljedećeg ponedjeljka središnje informativne emisije HTV-a, RTL-a i Nove TV startati u 19 sati prepuštajući publici da ocijeni koji je format najbolji, a time i najgledaniji - večeras je na rasporedu uvodni televizijski okršaj.

Jer, danas će se terminski po prvi puta ove jeseni preklopiti tri jaka programska aduta: ‘MasterChef‘ Nove TV (koji s emitiranjem kreće u 21.30 sati), HTV-ova nova serija ‘Metropolitanci‘ (koja počinje u 20.45), te nova sezona RTL-ovog ‘Života na vagi‘ (kreće u 21.20 sati). I dok ‘Život na vagi‘ i ‘MasterChef‘ već imaju svoju vjernu i brojnu publiku, ‘Metropolitanci‘ svoju tek trebaju okupiti, a ako je serija upola toliko dobra kao što se zaklinju svi koji su imali prilike pogledati prvu epizodu, moguće je da će oteti dio gledatelja ‘MasterChefa‘ i ‘Života na vagi‘.

‘Metropolitanci‘ su, kao što HTV već tjednima najavljuje, serija drugačija od drugih, svojevrsna mala ljubavna posveta Zagrebu, čiji je autor, scenarist i glavni producent Dario Vince. U seriji glume Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Nataša Janjić Medančić, Linda Begonja, Siniša Popović, Roko Sikavica, Filip Jurčić, Barbara Nola, Ljubica Jović, Judita Franković..., a režirao ju je Igor Šeregi. Radnja se odvija u izmišljenom prigradskom kvartu Vrtovec u Zagrebu, a brojne likove povezuje trauma potresa. U novostvorenoj zajednici vriju različitosti i sukobi, a ponajviše onaj između stomatologa Petra (Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu te lokalnog moćnika, vlasnika restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u takvoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje... ‘Metropolitanci‘ će se na HTV1 prikazivati ponedjeljkom i utorkom, po dvije epizode tjedno.

RTL-ov ‘Život na vagi‘ emitirat će se od ponedjeljka do petka, a danas je premijera šeste sezone ovog formata u sklopu koje pratimo 20 natjecatelja koji tvrde da su spremni iz temelja promijeniti život i pružiti si novu priliku za sretniju budućnost.

Kandidati zajedno teže oko dvije i pol tone, a o njima ovisi s koliko će kilograma napustiti ‘Život na vagi‘. Vježbat će dva do tri puta na dan, najuporniji će uspjeti odraditi oko 260 treninga, 20 izazova, hodat će po više od 30 lokacija po cijelom Gorskom kotaru, morati piti velike količine vode, zavoljeti zdrave namirnice i naučiti sve o pravilnoj prehrani.

Ali prije njihova novog početka moraju svladati još jednu, trenutno za njih najveću prepreku - naime, neće svi natjecatelji ući u ‘Život na vagi‘ i kako bi to postigli moraju proći svoj prvi veliki izazov! Voditeljica ovog formata je Marijana Batinić, a treneri su Maja Ćustić i Edo Mehmedović.

image

Žiri MasterChefa

Luka Dubroja/Nova TV

U MasterChefu Nove TV večeras ćemo pratiti nove kandidate koji bi voljeli dobiti pregaču i sudjelovati u ovogodišnjoj televizijsko-kuharskoj avanturi. No, da bi pregača dospjela u njihove ruke, svojom vještinom kuhanja moraju pridobiti najmanje dvojicu članova žirija.

Jedan od kandidata koji će potražiti svoje mjesto u MasterChefu je magistar kemije Antonio Barišić iz Zagreba, koji je došao u pratnji bake kuharice. On će žiriju pripremiti patku s kremom od jabuke i limuna s reduciranim umakom od domaćeg meda.

Sandra Pajić Andrijašević na audiciju stiže s Lastova u pratnji majke i sina, a pred žiri je donijela riblje jelo s ribom koju je sama ulovila.Tu je i Roohollah Ozbak iz Afganistana, s pastrvom na perzijski način, koji posljednjih nekoliko godina živi u Hrvatskoj i radi kao sezonac na moru, a volio bi usavršiti svoje kulinarske vještine i jednoga dana otvoriti svoj vlastiti restoran. S Korčule pred žiri dolazi Matea Alduk koja je završila srednju školu za kuhara, kao i Iris Kordun iz Omiša koja je na audiciju došla u pratnji supruga koji je inače taj koji kuha u njihovoj kući. Miroslav Kordić iz Čitluka žiri će probati osvojiti jelom od kelja punjenog kozicama. On radi u udruzi za nezbrinutu djecu te je član HGSS-a. Zlata Živković, koja ima osmero djece, će žiriju servirati pappardelle s umakom bologneze, a Mario Kušić, koji se donedavno bavio MMA-em, pripremit ćeT-bone stake. Među kandidatima je i Emina Bajramović koja je odlučila pregaču osvojiti s jednim slatkim jelom od datulja iako, kaže, ne voli raditi deserte.

19. travanj 2024 02:07