StoryEditorOCM
Crna kronikaU noći s petka na subotu

Nepoznati počinitelji provalili u pravoslavnu crkvu u Šibeniku; ukrali milodar, ostale predmete pobacali po crkvi

Piše šibenski.hr
6. ožujka 2021. - 12:04
U noći s petka na subotu,  nepoznati počinitelj provalio je u Hram Svetog Spasa u Šibeniku, objavila je Eparhija dalmatinska na svojoj Facenook stranici. Riječ je o crkvi na pravoslavnom groblju u istoimenoj ulici u blizini Težačke ulice u Varošu.
 
Iako se na prvi pogled činilo da je pričinjena veća materijalna šteta, nakon što je policija obavila očevid ispostavilo se da je ukraden samo milodar. Potvrdio je to i glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić.
 
-Dojavu o provali dobili smo od nadležnog svećenika. Nakon očevida utvrđeno je da je ukraden milodar, a ostali predmeti i relikvije razbacani su po crkvi. Rekao bih da je riječ o standarndnoj provali, a i svećenik je to rekao te da je šteta manja nego se u prvi mah činilo. Naravno, kada je riječ o milodaru nikada ne ne znamo o kolikom iznosu novca je riječ. Oštećena su i drvena vrata na glavnom ulazu crkve koja su provalnici obili kao i brave na svim ostalim vratima - kazao je Pavić.
 
Dodao je kako je ovaj slučaj i objavu Eparhije dalmatinske na svom fejsu prenio i potpredsjednik Vlade, Šibenčanin, Boris Milošević koji je, među ostalim, rekao kako je i sam kao dijete išao u tu crkvu te da se nada kako će počinitelji biti pronađeni. Pavić je dodao i kako je ta Miloševićeva objava dodatno pobudila zanimnje medija za ovu provalu.
 
-Ovaj incident izazvao je tugu i žaljenje građana Šibenika, kako pravoslavne, tako i onih katoličke vjeroispovijesti koji posjećuju ovaj sveti hram za razgovor i molitvu - istaknuli su među ostalim u Eparhiji dalmatinskoj.
19. travanj 2024 10:28