StoryEditorOCM
Crna kronikamasovna tučnjava

Pozadina brutalnog sukoba u Kninu: ‘Torcida i Janjevci se već neko vrijeme ne podnose, policija je ovo mogla spriječiti‘

Piše Marko Didić/SD
11. listopada 2021. - 20:12

Ima Kninjana koji nam kažu da do tuče u njihovom gradu u kojoj je učestvovalo tridesetak mlađih ljudi u subotu oko 22.30 sati nije trebalo ni doći da je policija odradila svoj posao kako treba.

- Torcida iz Knina i Janjevci iz Kistanja već dva - tri tjedna pušu jedni na druge i to je svatko u Kninu i okolici znao, tako da je to morala znati i policija pa se ova tuča od subote - navečer mogla spriječit. Mi građani ne znamo motive tog sukoba i od čega je i zbog čega sve počelo, ali smo čuli glasine. Jeste li vidjeli na snimci da se ispred kninskog kafića Carpe Diem i prostorija Torcide tuče trideset ljudi, a da policija dolazi dvije minute nakon te tuče? Jeste! A zašto ih nije bilo tamo, a vikend je kada je sve puno mladosti, a glasine o mogućem sukobu su bile svakodnevne? A prostorije kafića Carpe Diem i prostorija Torcide se nalaze u Zvonimirovoj 16 i Zvonimirovoj 18, dakle preko puta ulice. Sve je jasno - govori nam nekoliko građana i građanki Knina.

Naravno u policiji neće reći šta su mogli, nego šta su napravili pa tako izvještavaju o učincima svoje akcije koja nije bila preventivna, nego represivna.

Iz dobro obaviještenih izvora doznajemo da su za sada prijavljeni oni koji su se zapravo suprostavljali policajcima tijekom intervencije nakon tuče, a ne oni koji su se tukli, ali je to samo djelomično istina.

Prijelom

Kad su konačno stigli na mjesto tuče, policajci su zatekli 25-godišnjeg Kninjanima koji je imao vidljive ozljede po licu i tijelu, a izjavio je policajcima da ga je tuklo desetak ljudi, po glavi i tijelu, od toga jedan čak i bocom. No on je ipak bio bolje sreće nego jedan 21-godišnjak iz Kistanja koji je u tuči zadobio teške tjelesne ozljede (doznajemo da je riječ o prijelomu) pa je iz kninske prebačen u šibensku bolnicu na daljnje liječenje.

Za sada je prijavljeno pet osoba, i to dvije koje su se suprostavljale policajcima i tri koje su bile u samoj tučnjavi.

Iz policije izvještavaju da je nakon sukoba zatečen 21-godišnjak (riječ je o konobaru u Carpe Diemu) koji je narušavao javni red i mir, a na naredbu policijskih službenika da prestane se oglušio te je jednog policijskog službenika spriječio u obavljanju službene radnje zbog čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje i uz kaznenu prijavu za počinjenu prisilu prema službenoj osobi je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Za vrijeme dok su policijski službenici postupali kako bi uspostavili javni red i mir, drugi 22-godišnjak iz Knina ih je vrijeđao i omalovažavao zbog čega je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Zanimljivo je da su se tijekom opće makljaže potukle i 21-godišnjakinja iz Kistanja i 16-godišnjakinja iz Knina koje su također zaradile optužne prijedloge.

15. travanj 2024 11:20