StoryEditorOCM
Crna kronikakobni zavoj

Pregazio pješaka i teško ga ozljedio pa pobjegao: DORH podignuo prijavu protiv 21-godišnjaka zbog nesreće u Kninu

Piše Šibenski.hr
24. ožujka 2021. - 18:06

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom optužnicu protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

'Okrivljenika se tereti da je 1. kolovoza prošle godine u 23:30 sati u Kninu, u Suronjinoj ulici, upravljao osobnim automobilom marke Peugeot 607 šibenskih registarskih oznaka iz smjera zapada u smjeru istoka protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odnosno brzinu vožnje nije prilagodio situaciji da mu predstoji savladavanje zavoja u desno, niti je obratio pažnju na kretanje pješaka koji je prelazio kolnik na tom dijelu ulice.

Tereti ga se da po izlasku iz zavoja nije uspio automobil zaustaviti na vrijeme i propustiti pješaka već ga je udario prednjim desnim dijelom automobila. Pješak je od udara pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom nosne kosti s pomakom, prijelom lijeve ključne kosti, prijelom kostiju lijevog zapešća).

Okrivljeniku se stavlja na teret da je napustio mjesto nesreće i nije pružio pomoć pješaku kojeg je ozlijedio iako je vidio kako je udario pješaka i njegov pad te da ima ozljede', izvijestili su javnost iz šibenskog DORH-a.

19. travanj 2024 02:44