StoryEditorOCM
Crna kronikaNapisali čak 168 kazni

Prometna policija imala pune ruke posla: U samo šest sati uhvatili sedam pijanih vozača; Evo koliko je napuhao neslavni rekorder

Piše šibenski.hr
10. veljače 2020. - 10:12
Sibenik, 131217. Pripadnica prometne policije u kontroli prometa na Jadranskoj magistrali.Policija je najavila pojacanu kontrolu u nadolazecim danima zbog povecane konzumacije alkohola.ilustracija/Niksa Stipanicev/Cropix

Šibensko- kninski prometni policajci minulih su dana imali pune ruke posla. Kako se doznaje u Policijskoj upravi šibensko- kninskoj, u proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano ukupno 168 prekršaja, a iz prometa je isključeno 19 vozača i 8 vozila.

- Bitno je za napomenuti da je od ukupno 16 prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju u proteklom tjednu, u vrijeme trajanja akcije usmjerene na suzbijanje prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača u noći s 8 na /9. veljače u vremenu od 23 do 5 sati, je utvrđeno čak 7 prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju, što je znatan broj prekršaja, a posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je akcija trajala samo 6 sati i da je bila najavljena putem medija- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije.

Neslavni rekorder proteklog tjedna bio je 35- godišnji vozač, koji je zatečen u nedjelju 9. veljače oko 22.45 sati u Šibeniku, u Ulici Ante Starčevića da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault, šibenskih registracijskih oznaka.

Tom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,68 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

16. travanj 2024 06:30