StoryEditorOCM
Crna kronikaKod Ivinja

Šibenčanin (81) vozilom oborio bicikliste, produžio dalje, a nije imao niti valjanu vozačku dozvolu

Piše šibenski.hr
19. lipnja 2020. - 10:11

U jučerašnjoj prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 8.35 sati na državnoj cesti D-121, predio Ivinje,  teže je ozlijeđen 60-godišnji slovenski državljanin kao vozač bicikla, dok je 57-godišnja vozačica bicikle, slovenska državljanka, lakše ozlijeđena. Oboje ozlijeđenih su zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

- Do prometne nesreće je došlo kad je 81-godišnji vozač, za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole, pri upravljanju osobnim automobilom Škoda, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se u mjestu Tisno, na ravnom dijelu ceste vršio pretjecanje biciklista, a da se nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju svoga vozila, te o smjeru i brzini kretanja.

Tom prilikom je prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u zadnji bočni dio bicikla kojim je upravljao 60-godišnjak, a koji se kretao uz desni rub kolnika i koji je od siline udara odbačen na zemljano kamenu površinu , gdje se zaustavlja. a bicikl pada na južni rub kolnika, a na koji potom nalijeće 57-godišnja vozačica bicikla. a koja se prethodno kretala iza 60-godišnjaka. U izbjegavanju naleta na bicikl na cesti 57-godišnja vozačica, s kotačima upada u betonsku bankinu gdje gubi nadzor nad biciklom, s kojim pada na tlo.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću 81-godišnji vozač je napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć ozlijeđenim osobama, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, nakon čega je po policijskim službenicima ubrzo zatečen u Šibeniku.

Protiv 81-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, navodi se u priopćenju PU šibensko-kninske.

18. travanj 2024 21:50