StoryEditorOCM
Crna kronikapronađeni tragovi

Sve službe još od sinoć tragaju za ocem i sinom koji su po olujnoj buri odveslali na daskama prema Krku

Piše Šibenski.hr
10. srpnja 2022. - 13:24

Službenici riječkog Centra za traganje i spašavanje na moru sinoć su zaprimili poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice kod Novog Vinodolskog, koji je dojavio kašnjenje u povratku dvoje gostiju, njemačkih državljana, koji su u subotu oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje (sup) u smjeru otoka Krka na kupanje.

Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura.

Odmah nakon dojave obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i njezinoj ispostavi u Novom Vinodolskom, a u traganju su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže.

Tijekom večeri obavljeno je površinsko traganje za nestalima uz obalni rub otoka, od Vrbnika do Male luke. Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko 2 sata i nastavljeno je jutros.

Dosadašnje traganje rezultiralo je jutrošnjim pronalaskom daske s jednim veslom, s istočne obale otoka Krka.

Centra u Rijeci koordinira i zračno traganje za nestalima, zrakoplovom Obalne straže, dok je za kopnenu potragu angažirana Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

02. svibanj 2024 22:55