StoryEditorOCM
Crna kronikaMeterize

Teško ozlijeđen 52- godišnji motociklist; Vozačica (48) Mercedesa njemačkih tablica oduzela mu prednost

Piše šibenski.hr
17. veljače 2020. - 09:58
Cakovec, 110220. U Ulici A. Starcevica vozilo je pregazilo muskarca koji je lezao na kolniku, te je nepoznati muskarac na mjestu preminuo. Na fotografiji: policijski ocevid.Zeljko Hajdinjak/Cropix

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. veljače oko 18 sati u Šibeniku u Ulici 113. šibenske brigade HV-a je teže ozlijeđen 52-godišnji vozač motocikla, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, javljaju iz šibensko-kninske policije.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 48-godišnja vozačica, pri upravljanju osobnim automobilom Mercedes, njemačkih registracijskih oznaka, krećući se Ulicom 113. šibenske brigade HV-a, dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Put kroz Meterize skrenula ulijevo, a da nije propustila motocikl koji dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer kretanja. Pri tome je oduzela prednost prolaska motociklu Gilera Runner 200, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji vozač., koji se kretao kolnikom Ulice 113 šibenske brigade HV-a i  koji je u raskrižju zadržavao smjer kretanja ravno. Uslijed naglog kočenja i izbjegavanja sudara vozač motocikla motociklom pada na desnu bočnu stranu na prometnu traku, gdje se u klizanju i zaustavlja- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Prema njezinim riječima, protiv 48-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

16. travanj 2024 07:09