StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

U Pirovcu teške krađe u marini, u Kistanjama mladić prijetio bivšoj djevojci

Piše šibenski.hr
19. svibnja 2020. - 09:36

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za četiri teške krađe, na štetu nizozemskog i slovenskog državljanina, te tvrtki iz Pirovca i Brod Moravica.

Utvrđeno je da je osumnjičeni je 17. svibnja oko 23.35 sati u krugu marine Pirovac provalio u plovila oštećenih iz kojih je, prema do sada prikupljenim saznanjima od oštećenih, otuđio devet signalnih baklji i dvije signalne rakete. Otuđeni predmeti su kod osumnjičenog pronađeni i oduzeti i povjereni na čuvanje noćnom čuvaru, koji je osumnjičenog zatekao u izvršenju kaznenih djela.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom za osumnjičenim prijetnju 19-godišnjakinji.

Osumnjičeni je 17. svibnja u Kistanjama u više navrata putem poruka i poziva na mobitel ozbiljno prijetio oštećenoj, s kojom je ranije bio u vezi, a što je kod oštećene izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. .

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, su prijavljene dvije teške krađe, i to:

- između 1. ožujka i 18. svibnja u Pirovcu je nepoznati počinitelj je provalio u bungalov 44-godišnjeg austrijskog državljanina i otuđio tehničku robu. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekolikom stotina kuna,

- između 5. i 18. svibnja na otoku Zmajan je nepoznati počinitelj provalio u kuću tvrtke iz Tribunja i otuđio tehničku robu, strojeve i alate. Nastala šteta će se naknadno utvrditi.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku,a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

18. travanj 2024 22:44