StoryEditorOCM
Crna kronikaotkrio je alarm

Ukrala robu u poznatoj trgovini jednog šoping centra: ‘Pa kad nemam ništa za obući...‘; Evo što je sve utrpala u torbu

Piše Šibenski.hr
24. svibnja 2023. - 07:05

Ines (42) je iz dućana ukrala odjeću vrijednu 152,14 eura. Tužitelji su podigli optužnicu kojom za nju traže 6 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Prema optužnici, sve se dogodilo u veljači ove godine oko 20.55 sati u trgovačkom centru City centar one East u Zagrebu, u trgovini Sportina, piše Danica.

"U nakani neovlaštenog stjecanja predmeta, s prodajnih polica uzela je i za sebe zadržala razne odjevne artikle, i to dvije muške majice, jednu žensku majicu, jedne ženske hlače i jedne ženske traperice, ukupne vrijednosti 152,14 eura", navode tužitelji.

Ines je tijekom istrage priznala počinjenje kaznenog djela, a Sportina je postavila imovinsko-pravni zahtjev kojim traži odštetu za navedeni iznos.

"Lošeg sam imovnog stanja i nemam ništa za obući. Točno je da sam u trgovini Sportina tog dana uzela odjeću i stavila je u torbu. Mislim da sam u torbi imala aluminijsku foliju. No, nakon izlaska iz trgovine svejedno se aktivirao alarm te su me prodavačice zaustavile", priznala je Ines.

Zaposlena majka

Istragom je utvrđeno kako je u torbi u koju je stavila otuđene predmete imala kartonski dio presvučen aluminijskom folijom, koji služi za sprečavanje otkrivanja alarma.

"Iz snimke nadzorne kamere trgovine Sportina proizlazi da se Ines oko 20.50 sati nalazila u trgovini te s prodajnih polica uzela odjevne predmete i stavila ih u torbu te je izašla ne plativši ništa, nakon čega su je djelatnice trgovine zaustavile ispred ulaza i vratile u prostor trgovine", kažu tužitelji.

Riječ je o osobi lošeg imovnog stanja, zaposlenoj majci jednog djeteta, protiv koje se vode drugi kazneni postupci za istovjetna kaznena djela i kod koje egzistira opasnost za ponavljanjem kaznenih djela, ukazuje se u optužnici.

"Imajući u vidu i raniju kaznenopravnu osuđivanost, smatramo da je predložena kazna od 6 mjeseci zatvora razmjerna stupnju krivnje, pogibeljnosti djela i svrsi kažnjavanja", zaključuje državno odvjetništvo, prenosi Danica.

18. travanj 2024 18:53