StoryEditor
Crna kronika'teška povreda'

Zadarski policajac koji je medijima otkrio aferu sa zamjenikom ravnatelja udaljen s dužnosti, uključio se i DORH

Piše Dušan Miljuš/Jutarnji list
16. studenog 2019. - 18:59

Policajci su otkrili krticu u svojim redovima koja je medijima dostavila snimku “presretača” koji je u prometnom prekršaju uhvatio Josipa Ćelića, tada zamjenika ravnatelja policije, koja ga je stajala tog položaja nakon što je RTL objavio snimku.

Policajac PU zadarske iz ustrojstvene jedinice koja je utvrdila prekršaj počinio je težu povredu službene dužnosti jer je dostavio snimku neovlaštenoj osobi i 8. studenoga je udaljen iz službe. Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, u tijeku je kriminalističko istraživanje koje se provodi u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odgovorili su iz MUP-a na upit Jutarnjeg lista.

Skandalozno ponašanje: zamjenik glavnog ravnatelja policije na cesti kod Zadra vozio 165 km na sat! Zaustavio ga presretač, no snimka i prekršaj naglo 'isparili'

Letačke sposobnosti drugog čovjeka policije: Čelić priznao da je vozio 166 na sat na cesti na koji vrijedi ograničenje od 50 km/h, tvrdi da slučaj nije pokušao zataškati

Nakon utvrđenog prekršaja, policijski službenici 12. ožujka ove godine na mjestu događaja zamjeniku glavnog ravnatelja policije izdali su zapisnik o utvrđenoj brzini kretanja vozila, a koji je on vlastoručno potpisao te su uredno evidentirali i pohranili snimku navedenog prekršaja. Međutim, potom nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima.

“Nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni”, kažu u policiji.

Zamjenik ravnatelja policije napušta funkciju nakon što je uhvaćen u prebrzoj vožnji: nakon jurnjave kod Zadra Josip Čelić premješten na drugo radno mjesto

Ćelić je 28. listopada podnio “zahtjev za razrješenje s dužnosti” nakon što je otkriveno da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji, ali da nije bio kažnjen.

#MUP#POLICIJA#ZADAR#JOSIP ČELIĆ

Izdvojeno

17. svibanj 2020 14:51