StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprognoza vremena

Ako imate još posla na otvorenom, požurite: Dolazi kiša i promjena vremena, evo gdje je moguća i susnježica

Piše Šibenski.hr
14. ožujka 2023. - 08:08

U Dalmaciji se danas očekuje djelomice sunčano tijekom prijepodneva, poslijepodne oblačnije uz mjestimičnu kišu te pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi ponegdje mogu biti izraženiji. Puhat će jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 12, a najviša dnevna od 15 do 17 °C.

U ostatku Lijepe naše, na istoku i jugu veći dio dana sunčano, a na zapadu promjenjivo oblačno, najviša temperatura uglavnom između 15 i 21 Celzijevi stupanj, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša, pljuskovi i grmljavina mjestimice već prijepodne, a popodne i drugdje. Pljuskovi mogu biti izraženiji osobito na Jadranu, gdje je moguće i nevrijeme.

Puhat će umjeren do jak, u gorju i olujan jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. U noći će vjetar okrenuti na umjeren do jak sjeverni, a na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, na udare i olujna bura.

Sutra, u srijedu, pretežno oblačno i vjetrovito. Povremeno kiša, u Dalmaciji i pljuskovi i grmljavina, a u gorju može biti susnježice i snijega. Od sredine dana postupan prestanak oborina te razvedravanje sa zapada. Vjetar umjeren do jak, na udare osobito u gorju i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar, na južnom dijelu ujutro još jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 11, a najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 14 °C.

20. travanj 2024 13:36