StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZatražili odštetu

Dubrovnik prijavio europskom Fondu solidarnosti 3, 3 milijuna kuna troškova za sprečavanje širenja epidemije, hoće li i Šibenik?

Piše HINA
27. svibnja 2020. - 19:37


Grad Dubrovnik je prijavio 3,3 milijuna kuna troškova na Fond solidarnosti Europske unije, za sufinanciranje troškova nastalih uslijed pandemije koronavirusa i sprječavanja širenja koronavirusa, izvijestila je u srijedu dubrovačka gradska uprava.


Gradske ustanove, komunalna i trgovačka društva s područja Dubrovnika prijavile su nastale, kao i procjenu budućih troškova, a koji se odnose prvenstveno na medicinsku pomoć, uključujući troškove lijekova, opreme i medicinskih uređaja, zdravstvene zaštite i zdravstvenih pregleda, laboratorijske analize, troškove infrastrukture civilne zaštite, osobne zaštitne opreme, posebne pomoći ranjivim skupinama te sanacije zgrada i objekata, navodi se u priopćenju.


Kao jedinica lokalne samouprave, Grad Dubrovnik je prikupio podatke od ustanova, komunalnih i trgovačkih društava koji su u njegovom vlasništvu, a sve temeljem nacionalnog zahtjeva koje će Republika Hrvatska podnijeti početkom lipnja u službenom zahtjevu za dobivanje pomoći iz Fonda solidarnosti EU.


Naime, točna stopa sufinanciranja naknadno će se utvrditi, no ona može iznositi maksimalno do šest posto prihvatljivih prijavljenih troškova na razini zemlje prijavitelja troškova, dodaje se u priopćenju.


Fond za solidarnost osnovan je 2002. godine kako bi se djelovalo na prirodne katastrofe velikih razmjera, odnosno izrazila solidarnost s regijama unutar Europe pogođenim katastrofama kao što je pandemija bolesti COVID-19.

19. travanj 2024 07:02