StoryEditorOCM

Evo kakvo nas vrijeme očekuje na početku vikenda: Ako krećete na put, pripremite se i za zimske opasnosti na cesti

Piše Šibenski.hr
2. prosinca 2022. - 07:31

Danas će u Hrvatskoj prevladavati oblačno vrijeme, mjestimice s oborinom, u nizinama će padati kiša i susnježica, a u gorju snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Na Jadranu mjestimice će biti sunčanih razdoblja, a u drugom dijelu dana s jačim naoblačenjem sve češća kiša.

Vjetar na kopnu uglavnom će biti slab, a na moru će umjerena i još ujutro jaka bura prijepodne oslabjeti i okrenuti na istočnjak i jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža, a na Jadranu od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Sutra se očekuje  oblačno uz povremenu kišu, češću i obilniju na Jadranu i uz njega gdje može biti i izraženih pljuskova s grmljavinom. Najmanje se kiše očekuje na istoku zemlje. U gorju će još u noći i ujutro biti susnježice i snijega, a uz postupan porast temperature moguća je pojava kiše koja se smrzava u dodiru s tlom.

Vjetar na kopnu slab, na istoku ponegdje umjeren istočni. Na Jadranu će biti vjetrovito uz umjereno i jako jugo, mjestimice s olujnim udarima, na sjevernom dijelu i istočnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti između 0 i 5 °C, još ujutro u gorju niža. Na Jadranu jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, najviša dnevna od 12 do 15 °C.

20. travanj 2024 07:59