StoryEditorOCM

Ispričavamo se gospođi Mari Rožić iz Trogira zato što smo s fotografijom nje i supruga na motokultivatoru ilustrirali tekst koji s njima nema veze

Piše Šibenski hr.
2. kolovoza 2023. - 12:01

Na ovome portalu smo 31. svibnja objavili fotografiju Mare Rožić i njenog, u međuvremenu preminulog supruga Petra Rožića, kao ilustraciju za članak pod naslovom „Vozio motokultivator s više od tri promila alkohola u krvi. Mora platiti 3100 eura kazne.”

Zbog te fotografije, na kojoj su prikazani supružnici Rožić iz Trogira kako se na svome motokultivatoru vraćaju kući iz polja s medicinskim maskama preko lica, gđa. Rožić od nas traži da se javno ispričamo i objavimo ovaj ispravak, budući da je njihova fotografija objavljena u kontekstu koji nema nikakve veze s njima, a donijelo im je neugodnosti i povrijedilo dostojanstvo.

To je istina: supružnici Rožić nisu osobe iz teksta zatečene u ozbiljnom prometnom prekršaju. Budući da nismo imali fotografiju s događaja u Kninu, njihova fotografija snimljena za tiskano izdanje „Slobodne Dalmacije” uz članak: „Moderna poljoprivreda – ni u polje bez maske na licu” poslužila nam je kao ilustracija teksta na portalu koji opisuje jedan sasvim drugi događaj. Fotografija supružnika Rožić inače je pohranjena u našem središnjem arhivu slika.

Doduše, naznačili smo da je slika ilustrativne namjene, no to ne umanjuje naš propust i žalimo zbog toga. Nismo to uradili iz zle namjere, te se ispričavamo gđi. Rožić ukoliko je doživjela ikakve neugodnosti.

Redakcija Šibenski.hr

Fotografija supružnika Rožić izbačena je iz arhive tekstova na portalu, što je moguće provjeriti na linku:

https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/sibenik/vijesti/crna-kronika/vozio-motokultivator-s-vise-od-tri-promila-alkohola-u-krvi-mora-platiti-3100-eura-kazne-1294480.

 

 

06. svibanj 2024 20:46